Pretraga

Izazov s mogućim smrtnim ishodom postao hit među mladima: ‘Koža mi je jednostavno opadala s prsa’

A- A+

Sve opasniji viralni izazovi pojavljuju se među mladima. Prvo je internetom harao 50-dnevni ‘Plavi kit’ čiji su zadaci bili samoozljeđivanje pa sve do huškanja na samoubojstvo, a zbog kojeg su živote izgubili deseci tinejdžera diljem svijeta. Potom je netko osmislio izazov gutanja kapsula s deterdžentom za pranje rublja, a koji jednako tako može imati po život opasne posljedice. Zadnji u nizu polijevanje je kipućom vodom ili ispijanje kipuće vode kroz slamku.

Screenshot: YouTube

Kako piše Time.com, 15-godišnjak Kyland Clark iz Indianapolisa proveo je tjedan dana u bolnici nakon što ga je njegov prijatelj polio kipućom vodom. Dvojica mladića nekoliko su dana prije toga na YouTube-u pretraživala ‘Hot Water Challenge’. Kaylandov prijatelj polio ga je na spavanju, zbog čega je 15-godišnjak zadobio opekline drugog stupnja na licu, leđima i prsima.

Izdvojeni članak

Civilizacijski nazadak: Na internetu se pojavio opasan izazov u kojemu tinejdžeri jedu deterdžent za pranje rublja

– Koža mi je jednostavno opadala s prsa. Otišao sam do ogledala i vidio da mi opada i s lica, kazao je Kyland.

‘Hot Water Challenge’ izazov je koji se sastoji od ispijanja kipuće vode kroz slamku ili polijevanja kipućom vodom, drugih ili sebe. Zbog izazova koji se pojavio još prošle godine nekolicina je ljudi završila u bolnici i zabilježen je jedan smetni slučaj. Broj stradalih u laganom je porastu, kažu liječnici.

– Izazov sugerira da se osobe u njemu okušaju i da se neće ozlijediti, ali hoće, garantiram vam. Ako vam prijatelji kažu da to pokušate, oni vam nisu dobri prijatelji, kazao je liječnik Ed Bartkus, prenosi Time.com.

Osim što, prema riječima dr. Bartkusa, opekline mogu uzrokovati ‘trajnu unakaženost’, izazov može imati i smrtni ishod, kao što je to prošle godine bio slučaj s osmogodišnjom djevojčicom na Floridi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap