Pretraga

Još jedan dječak izgubio život zbog TikTok izazova: ‘Ne očekujete da će to napraviti vaše dijete’

A- A+

Leon Brown, 14-godišnji dječak iz Škotske preminuo je nakon što je sudjelovao u TikTok izazovu zvanom Blackout. Dječak je pokušao držati dah dok nije pao u nesvjest, nako čega ga je majka ga je pronašla u njegovoj sobi, ali nije reagirao na podražaje. Uputila je upozorenje roditeljima jer sve više djece stradava zbog ovog izazova.

Foto: Instagram | Lauryn Keating

Majka Leona Browna, 14-godišnjeg dječaka iz Škotske, pronašla ga je beživotnog u njegovoj sobi nakon što je pokušao napraviti TikTok izazov zvan Blackout ili nesvjestica u kojemu osoba mora držati dah sve dok se ne onesvijesti, piše Mirror. On, naime, nije prvo dijete koje je izgubilo život zbog ovog izazova.

‘Jednostavno ne očekujete da će to napraviti vaše dijete’

Početkom kolovoza, 12-godišnji dječak Archie Battersbee iz Velike Britanije pao je u komu upravo zbog Blackout izazova. Mediji su pisali o njegovom slučaju jer su se roditelji protivili odluci liječnika da mu isključe aparate, no nakon duge pravne bitke, Archieju su na kraju isključili aparate i preminuo je u bolnici.

–  Čula sam za ovaj izazov jer se to dogodilo i Archieju Battersbeeju. Ali jednostavno ne očekujete da će to napraviti vaše dijete. Moj Leon je htio to prvi probati. On i njegovi prijatelji su vjerojatno mislili da je sve to smiješno i da se radi o zezanciji. Jedna od njegovih prijateljica na FaceTimeu mi je rekla što je napravio, rekla je da su svi mislili da će se probuditi. Ali Leon se nije vratio, ispričala je Leonova majka Lauryn Keating za Mirror.

Izdvojeni članak

Roditelji tuže TikTok: Njihove kćeri od 8 i 9 godina preminule zbog viralnog izazova

Sve više djece postaje žrtva zbog internetskih izazova

Poručila je roditeljima da počnu bolje provjeravati što im djeca rade na internetu.

– Molim vas, upozorite ih, ovakvi online izazovi nisu vrijedni njihovih života niti lajkova, izjavila je Lauryn za Mirror.

Archiejeva majka nedavno je izjavila da se sumnja kako je do sada 82 djece preminulo zbog ovog izazova, a nedavno smo pisali i o djevojčicama od osam i devet godina koje su na isti način izgubile svoje živote nakon čega su roditelji odlučili tužiti TikTok.