Pretraga

Popularnom izazovu priključili se i gimnazijalci: Opremu iz učionice prikazali na jednoj fotki

Proteklih mjesec dana društvenim se mrežama širi tzv. ‘Tetris Challenge’. Većim djelom u počecima su mu se pridruživale razne hitne službe, a princip je uvijek isti: prikazati na jednoj fotografiju svu opremu koja je potrebna za obavljanje tog posla. Ovom viralnom izazovu priključili su se gimnazijalci, ali i arheolozi s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Policajci iz Züricha prije nešto više od mjesec dana odlučili su iz svog patrolnog vozila izvući svu opremu potrebnu za intervenciju, postaviti je na tlo i tako se fotografirati. Ubrzo je njihova fotografija postala viralna, a izazovu koji je kasnije dobio naziv ‘Tetris challenge’ pridružile su se i brojne druge službe, čak i u Hrvatskoj.

Odlučili su u njemu sudjelovati i učenici te nastavnici Gimnazije Sesvete, koji su se fotografirali uz opremu jedne učionice. Osim klupa i stolica, našle su se ondje, između ostaloga, bilježnice, udžbenici, geometrijski pribor, električne klavijature, kasetofon, geografska karta, ali i oprema za tjelesni.

Osim sesvetskih gimnazijalaca i njihovih profesora, svoju početnu opremu na jednoj su fotografiji odlučili prikazati i arheolozi sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta i Arheološkog muzeja u Osijeku, koji zajedničkim snagama rade na istraživanju arheološkog lokaliteta Gorjani Kremenjača, smještenog blizu naselja Gorjani pokraj Đakova.

– Mi ne spadamo u službe spašavanja, ali i dalje se brinemo o baštini. Na slici su naše najveće vrednote: oprema i naši studenti, stoji u poruci arheologa objavljenoj na službenom Instagram profilu Sveučilišta u Zagrebu.

 

View this post on Instagram

 

Istraživački tim s arheološkog lokaliteta Gorjani Kremenjača, smještenog blizu naselja Gorjani pokraj Đakova snimio je fotografiju za #tetrischallenge. ⚒🔨⛏ Lokalitet Gorjani Kremenjača istražuju arheolozi s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Arheološkog muzeja Osijek 👩‍🎓🔎👨‍🎓 od 2015. godine pod vodstvom izv. prof. Rajne Šošić Klindžić. Fotografiju su objavili pod motom: “Mi ne spadamo u službe spašavanja, ali i dalje se brinemo o baštini. 🤩👍🔝 Na slici su naše najveće vrednote: oprema i naši studenti. ✔️ Autor fotografije je Miroslav Vuković. #tetrischallenge #unizg #350godinasuzg #mojesveuciliste

A post shared by Sveučilište u Zagrebu (@sveucilisteuzagrebu) on