Pretraga

Izumitelj pametnih klupa ignorirat će sporni natječaj Grada Zagreba: Smatramo da je ta nabava neprimjerena

A- A+

Tvrtka Include mladog hrvatskog inovatora Ivana Mrvoša odlučila je ignorirati natječaj za pametne klupe Grada Zagreba. Smatraju da je u trenutku u kojem se još trpe posljedice potresa neprimjereno raspisivati taj natječaj. Pozivaju i konkurenciju da se ne javlja na natječaj, a otkrili su i kako će donaciju svoje tvrtke uputiti PMF-u.

Screenshot: YouTube; TedX Talks

Grad Zagreb raspisao je natječaj za pametne klupe. Međutim, kako je otkrio Telegram, specifikacije klupe postavljene tako da odgovaraju samo jednom proizvođaču – obrtu Qben iz Zlatara.

Sporni natječaj komentirala je sada i tvrtka Include mladog hrvatskog inovatora Ivana Mrvoša. Smatraju da će se zbog takvog načina prema pametnim klupama općenito proširiti negativna percepcija.

‘Grad Zagreb izravno šteti i nama i drugih proizvođačima’

– Natječaj je, nažalost, negativno percipiran zbog natječajne dokumentacije i traženih specifikacija koje ne osiguravaju dodatnu vrijednost i kvalitetu proizvoda prema vama, građanima, već osiguravaju da se na natječaj može prijaviti isključivo jedna, unaprijed odabrana tvrtka, ističu.

Izdvojeni članak

Naš mladi poduzetnik prisjetio se trnovitih početaka: ‘Nas pet živjelo je od 20 kuna’

Smatraju da je njihova odgovornost, kao tvrtke koja je prva inovirala pametne klupe na globalnoj razini i danas zapošljava 60 sjajnih djelatnika, ukazati na nepravilnosti natječaja, zbog čega se u javnosti stvara negativna percepciju o proizvodu i čime nastaje izravna šteta za nas i druge proizvođače pametnih klupa diljem svijeta.

– Misija naše tvrtke je kroz inovativne proizvode transformirati javne prostore u moderne, povezane i samoodržive okoline koje poboljšavaju kvalitetu života vas, građana. I dok svakodnevno zajednički radimo ka tome cilju, istovremeno na prvo mjesto stavljamo ljude i vjerujemo da je društvena odgovornost integralni dio poslovanja svake tvrtke. Upravo zbog toga smatramo da je nabava pametnih klupa u trenutku u kojem građani Zagreba trpe posljedice potresa, kao i gospodarske krize, neprimjerena, istaknuli su.

Poklon PMF-u

Otkrili su i kako će donaciju uputiti i PMF-u.

– Kao što poznata američka izreka kaže ‘talk the talk, walk the walk’, odlučili smo u potpunosti ignorirati objavljeni natječaj te zadnju ovogodišnju donaciju naše tvrtke uputiti prema Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za sanaciju oštećenja od potresa na zgradama i opremi, najavili su iz Includea.

Zaključili su kako se nadaju kako će i drugi proizvođači pametnih klupa također ignorirati objavljeni natječaj te time poslati jasnu poruku da je zajednički cilj svih nas transparenta i pravedna javna nabava koja osigurava dodatnu vrijednost građanima, a ne pojedincima.