Pretraga

Izvrsna vijest za sve koji idu u 3. srednje: Na jednostavan način provjerite koliko znate u odnosu na vršnjake

A- A+

Vrlo često teško je procijeniti jesmo li i koliko nakon više sati i dana učenja zaista spremni za neki test. Ako ste učenik 3. razreda srednje, koliko vam je gradiva zaista ‘ostalo u glavi’ vrlo lako možete provjeriti u našem sustavu kvizovi.srednja.hr. Ondje smo pokrenuli i posebnu grupu za trećaše u kojoj možete vidjeti kako stojite u odnosu na ostale vršnjake.

Foto: Unsplash

Učenik ste trećeg razreda srednje, pretpostavimo da prekosutra imate ispit. Učite već danima, ali možda niste do kraja koncentrirani na gradivo pa ne znate koliko ste informacija zaista zapamtili i trebate li još ovo malo vremena do testa dobro zagrijati stolicu ili tek lagano prolistati bilješke i udžbenik.

Sada to možete provjeriti na vrlo jednostavan način, u našem sustavu kvizovi.srednja.hr. Ondje se nalazi mnoštvo pitanja temeljenih na nastavnim jedinicama iz udžbenika. Dovoljno je prijaviti se u sustav, u tražilicu upisati ‘3. razred srednje‘, a potom vam se otvaraju različite podteme koje nose naziv predmeta i nastavne cjeline u kojoj želite provjeriti svoje znanje. Tako, primjerice, možete odgovarati na pitanja iz Hrvatskog, Biologije, Sociologije, Kemije ili Povijesti.

Uz to što možete odgovarati na pitanja, možete i vrlo lako doznati kako znanjem stojite u odnosu na druge trećaše u Hrvatskoj. Unutar platforme smo, naime, pokrenuli posebnu grupu za učenike 3. razreda, u koju ćemo dodavati samo pitanja koja se odnose na gradivo tog razreda. U grupu se možete učlaniti OVDJE.

U nastavku smo izdvojili nekoliko pitanja koja se odnose na gradivo 3. srednje, izazivamo vas da se okušate u njihovu rješavanju.

Hrvatski jezikBiologija
Povijest
Kemija
Sociologija