Pretraga

Je li ovo najmodernija medicinska u Hrvatskoj? Ovako izgleda uređeni praktikum škole

A- A+

Važan dio obrazovanja učenika strukovnih škola je praktična nastava, znaju to i u riječkoj Medicinskoj školi Rijeka. Ovih dana otvoreni su ondje preuređeni prostori praktikuma u kojem će učenici stjecati vještine putem simuliranog rada u zdravstvenim ustanovama.

U sklopu zgrade za praktičnu nastavu koja se nalazi u kompleksu riječkog KBC-a preuređeno je i novoopremljeno deset laboratorija i praktikuma Medicinske škole u Rijeci.

Praktikumi imaju najmoderniju opremu

Kako je priopćeno iz Primorsko-goranske županije, škola je dobila novu stomatološku ambulantu, zasebni suvremeni dentalni laboratorij s izdvojenim prostorima keramike i gipsaone. Uz to je preuređen i kabinet za fizioterapiju s novom opremom, novi hematološko biokemijski laboratorij, kabinet nutricionizma, mikrobiološki laboratorij, novi kabinet zdravstvene njege te novi praktikum kemije.

Iz PGŽ navode i da su svi laboratoriji, praktikumi i kabineti opremljeni su novom, najsuvremenijom opremom potrebnom za edukaciju učenika u svim zdravstvenim zanimanjima. Također, adaptirana je i cijela zgrada s novim sustavom klimatizacije, stolarijom i fasadom.

Ravnatelj škole Alen Vukelić zahvalio je županiji na ulaganjima koja su osuvremenila nastavu i naglasio da su s najmodernijim prostorom i opremom učenici dobili zalog za sljedećih dvadeset godina. To će se, smatra, zasigurno primijetiti i na tržištu rada.

Izdvojeni članak

Ulažu u traženo zanimanje: Škola dobila jedinstveni simulator za vožnju kamiona

‘Medicinska škola u Rijeci danas je najmodernija medicinska škola u Hrvatskoj’

Inače, ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 1,3 milijuna eura, a sufinancirana je sredstvima EU i Primorsko-goranske županije.

– Medicinska škola u Rijeci danas je najmodernija medicinska škola u Hrvatskoj. Uložili smo u kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju same zgrade i izgradili školsku sportsku dvoranu, a sada, kroz EU projekt RCK – Regionalni centri kompetentnosti, opremili i laboratorije najmodernijom opremom i time našim učenicima omogućili sjajne uvjete za rad koji će ojačati sustav zdravstva Primorsko-goranske županije, rekao je župan Zlatko Komadina.

Ovu školu trenutno pohađa, prema podacima županije, 778 učenika, a provod osam smjerova. Datumi upisa u srednje škole za ovu godinu još nisu poznati, a očekuje se da će odluka o tome i smjerovima koji će biti otvoreni u školama uskoro biti puštena u javno savjetovanje.