Pretraga

Još jedan sportskih uspjeh: Mladi hrvatski rukometaši osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu

A- A+

Mladi hrvatski rukometaši do 19 godina osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin bila upravo Hrvatska. U borbi za treće mjesto uspjeli su u produžecima pobijediti Egipat. To je peta medalja s tih natjecanja za našu reprezentaciju koja je i dalje najuspješnija uz Dansku po broju medalja.

bronca za mlade rukometaše

Bronca za mlade rukometaše | foto: Hrvatski rukometni savez

Još jedan uspjeh za hrvatski sport. Hrvatski rukometaši do 19 godina osvojili su broncu na 10. Svjetskom prvenstvu koje se održalo upravo u Hrvatskoj. U Areni Varaždin u borbi za treće mjesto pobijedili su Egipat u produžecima i to rezultatom 39-37 za nas.

– Sedam pogodaka dao je Petar Krupić, a po 6 Vito Glivetić i Aleksandar Čaprić. S 12 obrana, od kojih su tri bila sedmerca, apsolutni hrvatski junak bio je Tin Herceg, kazali su iz Hrvatskog rukometnog saveza, a na kraju je Tin Herceg proglašen igračem utakmice.

Sastav hrvatske reprezentacije s pogocima/obranama

HRVATSKA: T. Herceg 12/35, M.Prpić 0/22, V. Glivetić 6/9, M. Bajan 4/7, M. Molc 4/4, A. Čaprić 6/11, F. Zovak 3/3, T. Borovec 0/1, M. Tomšić 4/4, K. Jurić -/-, P. Krupić 7/11, F. Krstić 3/4, L. Malinarich 2/2, I. Petrović -/-, A. Ćosić -/-, K. Bjeliš -/-, izbornik: Krešo Ivanković

Iz Hrvatskog rukometnog saveza rekli su i da je ovo peta hrvatska medalja s kadetskih prvenstava te da smo do sada na ovom natjecanju najuspješniji uz Dansku. Broncu smo osvojili 2005. godine, dvije godine kasnije srebro, a 2009. godine zlato. Prije deset godina isto smo osvojili broncu.  Ove je godine svjetski prvak Španjolska, a slijedi Danska na drugom mjestu.

Na kraju je proglašena i idealna momčad svjetskog prvenstva, a u njoj se pronašao i naš igrač Aleksandar Čaprić na poziciji lijevi vanjski. Također, ovih dana hrvatska ženska rukometna reprezentacija do 17 godina sudjelovala je na Europskom prvenstvu u Podgorici gdje su zauzele četvrto mjesto. Za broncu su poražene od Njemačke.