Pretraga

Jutros su tri tramvajske linije preusmjerene: Ako ste kasnili u školu ili na faks, ZET vam daje ispričnicu

A- A+

Jutros, oko šest sati, došlo je do oštećenja na tramvajskoj mreži pa je dio tramvaja preusmjeren sa svoje uobičajene rute. Tramvajski promet je zbog toga, na nekoliko sati, bio obustavljen za jedan dio grada. S obzirom na to da je problem riješen tek nakon 8 sati, mnogi su učenici i studenti sigurno imali poteškoća s odlaskom na nastavu pa smatramo da je važno da ih podsjetimo kako na ZET-ovoj stranici mogu preuzeti ispričnicu koja opravdava kašnjenje zbog prometa.

Tramvajska stanica

Tramvajska stanica | foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

ZET je na svojoj Facebook stranici objavio da je nešto nakon šest sati ujutro bio obustavljen tramvajski promet prema Ljubljanici. Od Ljubljanice do Trga Mažuranića vozio je autobus. Linija 3 bila je preusmjerena na Zapadni kolodvor, a linije 9 i 12 na Savski most. Promet se oko 8 sati i 45 minuta počeo vraćati u normalu.

S obzirom na to da je ovaj problem nastao u vrijeme kada učenici i studenti odlaze na nastavu, sigurni smo da su brojni od njih zakasnili na prvi sat. Neki nastavnici i profesori isprike za kašnjenje zbog poteškoća u prometu baš i ne prihvaćaju i rijetko kada povjeruju u to. No, mnogi studenti i učenici možda ne znaju da, na ZET-ovim stranicama, postoji e-ispričnica kojom možete opravdati svoje kašnjenje ako se ono dogodilo zbog kašnjenja tramvaja ili autobusa.

Izdvojeni članak
Unutrašnjost tramvaja

Treba li u tramvaju ustupiti mjesto starijima i trudnicama? ‘I mladi su ponekad umorni’

U ovoj ispričnici trebate napisati svoje ime i prezime, mail osobe kojoj trebate poslati ispričnicu, broj tramvajske ili autobusne linije, stajalište na trasi linije i smjer, datum i vrijeme događaja, svoj mail i broj na koji vas se može kontaktirati.

Nakon što ispunite sve ove podatke, na mail će vam prvo doći obavijest o tome da ste uspješno generirali zahtjev za izdavanje potvrde o neredovitosti prometa. Naravno, ispričnicu nećete moći dobiti ako, poteškoće zaista nije bilo jer iz ZET-a navode kako provjeravaju prometne okolnosti u vrijeme koje ste naveli u prijavi.