Pretraga

Kakav peh! Njemački učenici krenuli na maturalac u Hrvatsku pa se na putu zarazili koronom

A- A+

Grupa njemačkih maturanata trebala je maturalac provesti u Hrvatskoj, no u tome ih je spriječio koronavirus. Prilikom testitiranja, 25 ih je bilo pozitivno te su se vratili u Njemačku. Nitko od njih nema teže simptome, ali su, umjesto na plaži, završili u samoizolaciji.

screenshot: RTL

Kako javlja njemači Süddeutsche Zeitung, 25 učenika iz bavarskog okruga Bad Tölz-Wolfratshausen zarazilo se koronom dok su putovali u Hrvatsku.

Prema zasad dostupnim informacijama, dvoje maturanata zarazilo se koronavirusom u svom privatnom krugu (dakle, prije puta), a zatim su u dva autobusa putovali u Hrvatsku s ostalim maturantima iz njihove škole. Koronavirus su tako putem prenijeli kolegama.

Prilikom testiranja maturanata pokazalo se da ih je čak 25-ero pozitivno te su morali prekinuti putovanje i vratili se u Bavarsku. Umjesto na maturalcu, završili su u samoizolaciji.

List piše kako zdravstvene vlasti sada pokušavaju identificirati kontakt osobe koje su bile u dodiru sa zaraženim maturantima. Gotovo svi trenutno zaraženi imaju blage simptome, piše Süddeutsche Zeitung.