Pretraga

Kakva epizoda, natjecatelj priredio spektakl u Potjeri: ‘Žao mi je što zatvaramo jedno poglavlje’

A- A+

U sinoćnjoj Potjeri natjecatelj Damir Mrkonjić pokazao je nevjerojatno znanje – najprije je u igri za pločom prihvatio višu ponudu od 100.000 kuna koju je i obranio. Njegovi ostali suigrači ispali su iz igre u prethodnim fazama, pa je Damir naposljetku ostao sam. Pred lovcem Deanom Kotigom je skupio 11 koraka prednosti, što je za Kotigu sinoć bilo nedostižno te je tako Damir sam osvojio 100.000 kuna.

Screenshot: HRTi

Fanovi kviza Potjera sinoć su mogli gledati jednu od uzbudljivijih epizoda tog HRT-ovog kviza. U njoj su mogli vidjeti dobro poznato lice – informatičara Damira Mrkonjića iz Splita koji je u kvizu nastupio osmi puta.

Sam osvojio 100.000 kuna

I inače, otkrio je to u predstavljanju, sudjeluje u pub kvizovima te je kapetan poznate kvizaške ekipe ‘Nevera’. Sam je u sinoćnjoj epizodi osvojio nevjerojatnih 100.000 kuna.

Najprije je Damir briljirao tijekom brzopoteznog kruga, osvojivši 28.000 kuna, ali je prihvatio višu ponudu lovca Deana Kotige od 100.000 kuna, koju je i obranio. Svi Damirovi suigrači ispali su prije završnog kruga Potjere, pa se s lovcem ponovno sučelio sam. Uz početni korak prednosti prikupio ih je još deset, dakle pred lovcem je bio ukupno 11 koraka. Kotiga je u svojih dvije minute točno odgovorio samo na osam pitanja, čime je Damir postao pobjednik i osvojio 100.000 kuna.

– A znate li što je rekao Oliver Mlakar kad je Jugoslavija dobila na Euroviziji? A moralo se i to jednom dogoditi – kazao je Damir nakon pobjede.

Kotiga: ‘Žao mi je što zatvaramo ovako jedno poglavlje povijesti ‘Potjere’

Voditelji Joško Lokas čestitao mu je na osvojenom iznosu.

– Trebali ste mene upoznati, sa mnom odigrati i to biste davno riješili. Šalim se, naravno, skupili ste lijepi niz Potjera od osam, nećete oboriti rekord, nećete se više pojavljivati kao sam u pitanjima, ali ćete se možda pojaviti kao jedan od igrača koji je osvojio jedan od najviših iznosa koje Potjera pojedincu može isplatiti, a to je 100.000 kuna i na tome vam čestitamo, rekao je Lokas.

Čestitku Damiru uputio je i lovac Kotiga.

– Žao mi je što zatvaramo ovako jedno poglavlje povijesti ‘Potjere’. Volio bi da je Damir tu s nama još idućih deset godina, ali iščekujemo nove ljude koji će se pojaviti sedam, osam puta jer rekordi su tu da se ruše. Ni ovaj vaš neće stajati zauvijek. Srušit će i to netko, ali uglavnom čestitke, rekao je Kotiga.