Pretraga

Student medicine rasturio Superpotjeru na pitanju o ‘Igri prijestolja’: Zgrabio veliki iznos protiv petero lovaca

A- A+

Superpotjera se vratila, a veliki pobjednik prve epizode je student medicine Leo Košuta. 22-godišnji Zagrepčanin je osvojio 20 tisuća eura u potjeri koja je krenula s osam sekundi prednosti. Slavio je s dvije sekunde viška na pitanju o ‘Igri prijestolja’. Lovkinja Morana Zibar ga je pokušala pobijediti, ali prekasno je dala točan odgovor.

Student medicine Leo osvojio 20 tisuća eura u Superpotjeri. Screenshot: Youtube

Nakon poduljeg odmora, popularna kvizaška emisija ‘Superpotjera‘, se vratila sa svim svojim adrenalinom i uzbuđenjem. Za napeti okršaj, ali i veliko slavlje, ove se nedjelje pobrinuo 22-godišnji student medicine, Leo Košuta. Uspio je pobijediti svih petero lovaca s dvije sekunde prednosti.

Izdvojeni članak
lovci iz superpotjere

Lovac iz Superpotjere oštro o statistikama tko je najuspješniji: ‘Nastaje miš maš, to je timska igra’

Lovac kiksao na Fibonaccijevom nizu

Pri predstavljanju, mladi je Zagrepčanin rekao kako s osvojenim iznosom želi počastiti obitelj jednim putovanjem. No, start mu nije bio predobar. Odgovorio je točno na samo jedno pitanje i osvojio 500 eura. Zbog toga je za igru protiv svih petero lovaca, dobio ponudu od 20 tisuća eura. Prihvatio je izazov i na kraju slavio.

U nizu brzopoteznih pitanja nije bio savršen. Stoga je brzo gubio osam sekundi prednosti nad lovcima. No, potop kvizaške ekipe krenula je kada je  voditelj Joško Lokas pitao lovce ‘koji broj dolazi nakon 21 i 34 u Fibonaccijevom nizu?’. Točan odgovor je bio ’55’, ali lovac Dean Kotiga je rekao ’45’.  Igra je bila napeta do samog kraja, a Leo je slavio točno odgovorivši ‘Igra prijestolja’ na pitanje ‘U kojoj je TV seriji jedno od ključnih pitanja tko je majka Jona Snowa?’. Lovkinja Morana Zibar je točno odgovorila i da je frazeologija grana jezikoslovlja koja proučava frazeme, ali izvan vremena. Dok će Leova obitelj bez sumnje moći otići na neko putovanje s 20 tisuća eura, ovacije publike zbog velikog uspjeha također su sjajna nagrada.

Izdvojeni članak

Živjeti samo od pub kvizova je nemoguće, unatoč njihovoj popularnosti: ‘Dobije se medalja i slava’

Ostali se nisu proslavili

Uz Lea, u prvoj ovosezonskoj emisiji ‘Superpotjere’ nastupio je i 18-godišnji maturant Blaž Bertol. Pokazao je zavidno znanje i točno odgovorio na svih pet pitanja te se susreo s četiri lovca u igri s 18 sekundi prednosti za 20 tisuća eura. Blaž i lovci su sjajno igrali, ali je na kraju maturant izgubio za jednu sekundu. Nažalost, nije znao odgovoriti na dva pitanja koja su mu uletjela u posljednjih 10 sekundi igre.

Sjajnu je igru odigrao i Franjo Hrsto koji studira u Osijeku. Imao je četiri točna odgovora u prvom krugu te naposljetku otišao u sraz s lovcima za 15 tisuća eura s 18 sekundi prednosti. Međutim, izgubio je koncentraciju nakon nekoliko netočnih odgovora. Lovci su ga pobijedili s osam sekundi prednosti. Među pitanjima koji su potopili ovog studenta rodom iz Zaprešića, posebno se istaknulo pitanje ‘Koji su klub prošle sezone do Scudetta vodili Gruzijac i Nigerijac?’. Točan odgovor je bio ‘Napoli’, ali nažalost, Franjo je rekao ‘Inter’.