Pretraga

Kakva inicijativa: Studenti ovog grada žele imenovati Studentski trg oko doma i menze

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pokrenuo je inicijativu za imenovanjem ‘Studentskog trga Piazza degli studenti u Puli’. Cilj im je službeno imenovati Studentski trg na površini između i u krugu paviljona studentskog doma i studentskog restorana. Trenutno prikupljaju mišljenja korisnika prostora i javnosti, a potom će u službenu proceduru za imenovanjem prema statutu Grada Pule.

Prostor ideje Studentskog trga u Puli | foto: inicijativa Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile Pula

Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s još nekoliko studentskih udruga pokrenuo je inicijativu kojom žele prostor oko studentskog doma i menze imenovati Studentskim trgom – Piazza degli studenti u Puli. Trenutno prikupljaju mišljenja korisnika prostora i zainteresirane javnosti, a potom će u službenu proceduru za imenovanjem prema statutu i važećem pravilniku Grada Pule.

Kolokvijalno se taj dio već naziva Studentskim trgom

– Lokacija Trga se nalazi na povijesnom lokalitetu brda sv. Mihovila odnosno srednjovjekovnog samostana koji je kroz noviju povijest bio namijenjen za Opću bolnicu Pula, a u posljednje vrijeme je dan na korištenje i upravljanje Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Trenutni objekti koji se na njemu nalaze su Studentski restoran, Kužinica i povezani Drugi paviljon Studentskog doma, Treći paviljon studentskog doma Studentskog centra u Puli te naposljetku objekt Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate, opisuju studenti u svojoj inicijativi.

Sve te prostore, navode, koristi Sveučilište i Studentski centar, a kolokvijalno se taj dio među studentima, zaposlenicima Sveučilišta i mještanima naziva Studentski trg. Mjesto je to, nastavljaju studenti u inicijativi, dnevnog druženja, okupljanja i obitavanja velikog broja studenata. Ovom simboličnom gestom to bi bilo, smatraju, priznanje generacijama koje su za svoje odredište studiranja odabrali Pulu.

studentsko igralište pula

Ideja Sveučilišta o multifunkcionalnom igralištu | foto: inicijativa Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile Pula

U budućnosti na ‘Studentski trg’ stiže i multifunkcionalno igralište

– Sveučilište i Veleučilište se snažno razvijaju i rastu te postaju sve jači subjekt od strateškog značaja grada, a grad bi na ovaj način prepoznao studentsku populaciju kao jednu od važnih dionika u populaciji grada Pule-Pole. Ovim putem mi potpisani smatramo primjereno da se navedene čestice imenuju u svome dvojezičnom obliku  – Studentski trg – Piazza degli studenti, pojašnjavaju studenti u inicijativi.

Na Studentskom trgu, dodali su studenti, održavaju se humanitarni i zabavni događaji, sportske i filmske večeri. U budućnosti Sveučilište planira izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta. Osim Studentskog zbora u inicijativi su udruženi i Klub studenata povijesti – ISHA Pula, Klub studenata engleskog jezika i književnosti – ESCA, Tsuru – Udruga studenata Azijskih studija, Udruga studenata i diplomiranih studenata smjerova turizam i financijski managment Fakulteta ekonomije i turizma ‘dr. Mijo Mirković’ Fintur – Udruga za financije i turizam, Udruga glazbenih umjetnika Disonanca i Klub studenata Istre. Cijelu inicijativu možete pročitati u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježit stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab