Pretraga

Kalendar natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020.

A- A+

Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) koja organizira i koordinira provedbu natjecanja i smotri učenika u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i strukovnim društvima i udrugama, objavila je vremenik za provedbu tih natjecanja i smotri u 2019./2020. školskoj godini. Natjecanja i smotre provode se na tri razine: školskoj, županijskoj i državnoj.

Screenshot: YouTube

– Svrha natjecanja i smotri je predstavljanje rezultata rad, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika i njihovih mentora na određenom području. Sudjelovanjem na natjecanjima učenicima se omogućava razvoj sklonosti, sposobnosti i iskazivanje zanimanja za određena područja, pojašnjeno je tako na stranicama AZOO-a.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2019./2020. godinu

Kalendar natjecanja za školsku godinu AZOO je objavio ovih dana, a prema njemu natjecanja na školskoj razini započinju sljedećeg mjeseca, u siječnju i završavaju najkasnije u prvoj polovici ožujka. Već u drugoj polovici veljače započinju županijske razine natjecanja, koje završavaju najkasnije do sredine travnja. Početak većine državnih natjecanja prva je polovica travnja.

Od većih natjecanja izdvojimo natjecanje iz hrvatskog jezika koje se na školskoj razini održava 11. veljače, na županijskoj 20.ožujka, a na državnoj od 4. do 6. svibnja. Natjecanje iz matematike na školskoj se razni odvija 27. siječnja, na županijskoj 4. ožujka, a na državnoj razini od 23. do 25. travnja.

Ove godine smotra LiDraNo na županijskoj se razini odvija od 9. do 13. ožujka, a na državnoj od 20. do 24. travnja.

Datume preostalih ovogodišnjih natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [516.72 KB]