Pretraga

Kaos nakon nevremena u Zagrebu: Na zgradu Filozofskog urušilo se stablo

A- A+

Olujni vjetar uz kišu harao je tijekom noći i jutros Zagrebom i okolicom. Dvije osobe su ozlijeđene, a prouzrokovane su velike štete urušavanjem stabala i prometnih znakova. Stablo se urušilo i na dio zgrade Filozofskog fakulteta u Zagrebu, odakle poručuju kako će ga ukloniti služba za tehničke poslove, a prolaznici se mole da pripaze kuda hodaju. Kako je policija upozorila da se ne izlazi na otvoreno ako to nije nužno, posebice djeca, nekolicina komentatora na društvenim mrežama zapitala se zbog čega nastava nije otkazana.

Podsjetimo, jutros je i PU zagrebačka građane zamolila da ne izlaze na otvoreno bez potrebe. Loši vremenski uvjeti nosili su, osim drveća te prometnih znakova i štandove, velike reklamne plakate, ali i krovove kuća.

Izdvojeni članak
stablo pada na put

Apokaliptično stanje u Zagrebu, policija upozorava: Ne izlazite na otvoreno bez potrebe!

Dolazilo je i do prekida nekih tramvajskih te autobusnih linija, o čemu više možete čitati ovdje. Najnovije informacije o stanju u prometu mogu se pratiti na holdingcentar.zgh.hr. U Zagrebu je zbog vremenskih neprilika proglašen i prvi stupanj pripravnosti te je uvedena i hitna linija.

Upravo smo završili koordinaciju hitnih službi. Pozivamo naše sugrađane da nam se jave na 0800 818 919. Situacija je pod kontrolom. Mi idemo po prioritetima. Osam tisuća vatrogasaca je na terenu i proglašen je prvi stupanj pripravnosti, kazao je Bandić i dodao da su prioritet za sanaciju štete hitne službe, bolnice, škole i prometnice.

Podsjetimo, slična prognoza najavljena je i za sutra, kada se uz jak olujni vjetar i kišu očekuju i nešto niže temperature.