Pretraga

Kobna prometna nesreća: Poginula dva mladića, imali su samo 20 i 21 godinu

A- A+

Dva mladića stara samo 20 i 21 godinu stradala su jučer u prometnoj nesreći u Kožinu kraj Zadra. Policija kaže kako je do nesreće došlo zbog nepridržavanja prometnih pravila. Naime, 18-godišnjak se svojim Mercedesom nije zaustavio na znaku stop. Mladići su se Fiatom zabili u njega pa sletjeli s ceste.

ilustracija: David Tomaseti / Unsplash

Sinoć, 19. travnja oko 22.25 sati na cesti D-306 u mjestu Kožino dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, izvijestila je zadarska policija.

– Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom Ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – stop“ , ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, stoji u policijskom izvješću.

Pojašnjavaju kako je uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač.

– Nakon sudara osobno vozilo Fiat silazi s kolnika i bočnim djelom udara u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbija te vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu, opisuju tijek nesreće.

Iz Policijske uprave zadarske navode kako su u Fiatu smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik.

– U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, zaključuju.