Pretraga

Kod zagrebačke škole osvanuli natpisi: ‘Ubi Srbina’, ‘Zagreb mrzi Srbe’, ‘Ustaša forever’…

A- A+

Na zidovima pothodnika kod Osnovne škole Savski Gaj u Zagrebu osvanuli su natpisi ustaških i nacističkih obilježja te poruke mržnje prema Srbima. Više puta se spoimnje i Milorad Pupovac, nekoliko puta nacrtana su ustaška slova ‘U’ te vukovarski vodotoranj.

Foto: Index.hr

Kako je objavio Index.hr, kod Osnovne škole Savski Gaj u Zagrebu jučer su osvanuli natpisi poput ‘Ubi Srbina’, ‘Zagreb mrzi Srbe’ i ‘Ustaša forever’. Natpisi ustaških i nacističkih obilježja te poruke mržnje prema Srbima nalaze se na zidovima pothodnika kraj škole, prenosi isti izvor.

Nekoliko puta spominje se i Milorad Pupovac i to u kontekstu ‘Potjerajte Pupovca’ i ‘Pupovac, četnik, krepaj’ uz nacrtana ustaška slova ‘U’, piše Index.hr. Osim toga, vidljivo je to s fotografija, nacrtan je i vukovarski vodotoranj te ‘srpsko obiteljsko stablo’.

Jedan cijeli zid sadrži natips ‘Dan polako sviće bljedi ova noć jedna srpska majka na groblje mora poć’ te ‘18.11.1991. Vukovar’, a netko je ispisao i križ u krugu uz slova WPWW, što je simbol bijelog nacionalizma.

Unutar pothodnika stoji natip ‘Savski Gaj mrzi četnike’, a na zidu u prostoru OŠ Savski Gaj napisano je još jednom – ‘Zagreb mrzi Srbe’. Za sada nije poznato tko je autor ovih natipsa, no na nekim mjestima stoji ‘Topovi Savski Gaj’ što bi, tvrdi Index.hr, mogao biti potpis jednog ili više autora.

Gradu Zagrebu poslali smo upit oko toga kada će natpisi biti uklonjeni, a školu smo zatražili komentar na slučaj. Odgovori do zaključenja teksta nisu pristigli, a kada ih dobijemo o njima ćemo pravovremeno izvijestiti čitatelje.