Pretraga

Kreće drugi dio zimskih praznika, tramvaji i autobusi ZET-a mijenjaju vozni red

A- A+

Drugi dio zimskih školskih praznika je idući tjedan, od 21. do 25. veljače, a zbog toga će tramvaji i autobusi ZET-a mijenjati vozni red. U tramvajskom će prometu, doduše, biti više promjena nego u autobusnom.

zet tramvaj

Foto: Unsplash; Barbare Kacharava

Drugi dio zimskih praznika za učenike službeno kreće u ponedjeljak, 21. veljače i traje do petka, 25. veljače. Još jedan tjedan za  odmor, a ako ste maturant ili maturantica, možda i za učenje te pripremu za nadolazeće ispite državne mature. Zbog toga će i Zagrebački električni tramvaj (ZET) mijenjati svoj vozni red, i za tramvajski i autobusni prijevoz.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2021. I 2022. školsku godinu

Kako kažu iz ZET-a, tramvaji i busevi će voziti sukladno prometnoj potražnji. Što se tiče tramvaja, doći će do izmjene rasporeda na svim linijama koje prometuju intenzivnije, dok se raspored polazaka neće mijenjati na tramvajskim linijama 1, 5, 8 i 15. U autobusnom će prometu, kako javljaju iz ZET-a, u primjeni biti prilagođeni raspored vožnje, ali samo na pojedinim linijama.

Reducirani vozni redovi će se primjenjivati na autobusnim linijama 109 (Črnomerec – Dugave), 115 (Ljubljanica – Špansko – Jankomir), 118 (Trg Mažuranića – Voltino), 121 (Črnomerec – Karažnik – Gajnice), 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče), 172 (Črnomerec – Zaprešić), 212 (Dubec – Sesvete), 224 (Dubec – Novoselec), 226 (Kaptol – Remete – Svetice), 231 (Borongaj – Dubec), 232 (Dubrava – Čret), 269 (Borongaj – Sesvetski Kraljevec – Iver) te 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec).