Pretraga

Ima li mu pomoći? Izašao iz zatvora pa ponovno BMW-om divljao po cesti, ali ne bez posljedica

A- A+

Iako su Adriana Petričevića osudili za divljanje po cesti, splitski mladić nedugo nakon izlaska iz zatvora otvoreno se narugao hrvatskom zakonodavstvu i pravosuđu. Poručio je tada da može biti i gori  i napraviti veće bolesnoće od onda kada je za 24 minute napravio čak 80 prometnih prekršaja. No policija ga je ipak uhvatila. Divljaku su ovog puta skinuli tablice s BMW ‘šestice’, koju je nelegalno preinačio ne bi li bio brži. Hoće li nakon ovoga konačno opametiti, ostaje pitanje.

Adrian Petričević

Adrian Petričević | screenshot: YouTube

Mnogi su ovih dana bili u strahu od koronavirusa, nesvjesni činjenice da im veća opasnost prijeti na ulici.

Izdvojeni članak
Adrian Petričević

Jad i bijeda zakonodavstva i sudstva: Osudili ga za divljanje po cesti, a on im se smije i poručuje da može biti i gori

Splitskim je cestama, naime, sve do srijede ponovno divljao Adrian Petričević.

Mladić, dobro poznat splitskoj policiji, ali i široj javnosti, kako javlja Dalmatinski portal, u nekoliko je navrata razvukao je motor do limita i pri tom pojurio značajno iznad ograničenja.

Policija ga je ovaj put uhvatila, a njegova BMW ‘šestica’ nije prošla izvanredni tehnički pregled. Utvrdili su kako je Petričević preinačio elemente podvozja, poput osovine, kotača, ovjesa i amortizera. Uočene nedostatke na tehničkom su kategorizirali su kao opasne.

Zbog toga su mu policajci s BMW-a, piše Dalmatinski portal, skinuli tablice.

Podsjetimo, Splitski ‘Mad Max’, kako su ovog mladića mediji prozvali, iako umjesto nadimka zaslužuje najoštrije kritike, postao je poznat nakon što je objavio video u kojem je u 24 minute napravio čak 80 prometnih prekršaja. Po izlasku iz zatvora, prije nešto više od desetak dana javno se narugao hrvatskom zakonodavstvu i pravosuđu. Dapače, najavio je da će i dalje kršiti zakon.

– Imam dvije godine zabrane za A kategoriju i deset mjeseci za ostale kategorije. I to je to. Zatvor, ovih 65 dana, se može pretvorit’ u dobrotvorni rad, a od kazne 28 tisuća kuna, kad se oduzme trećina koja se oprašta, odmah mogu platit’ samo 20 i nešto iljada, šta nije nešto strašno, kazao je Petričević u videu koji je objavio na internetu.

Hoće li se nakon što je ostao bez tablica konačno opametiti, ostaje pitanje. Ako ne, onda je zaista krajnje vrijeme da Republika razmisli o novim zakonodavnim mjerama.

_____________________
*Komentar je stav autora