Pretraga

Loša komunikacija: Prijave obrazovnih programa za srednje počinju od podne

A- A+

Kao što je vidljivo iz odluke ministra o upisu u srednje škole za 2015/2016 biranje obrazovnih programa trebalo je početi danas od ponoći. Međutim, to nije bilo omogućeno na stranici upisi.hr, a iz MZOS-a objašnjavaju kako nikada nije trebalo ni početi od ponoći, nego od podne.

Izdvojeni članak

Počele prijave osmaša za upise u srednje: Provjerite što trebate učiniti

U vodiču ‘Idemo u srednju‘ te u odluci ministra o upisu u srednje škole piše da će se obrazovni programi birati od 26.6. bez izričitog vremena navođenja kada će krenuti. Shodno tome, veliki broj osmaša i roditelja pomislilo je kako će to moći napraviti od ponoći, ali kada to nisu mogli napraviti uslijedilo je razočaranje. MZOS objašnjava da je od početka planirani početak od podne te navode već spomenutu odluku ministra i vodič u kojima ne piše točne vrijeme početka.

Izdvojeni članak

Često postavljana pitanja: Upisi u srednje škole 2015/2016

– Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016., danas, 26. lipnja 2015. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ.
Prijave obrazovnih programa započet će u 12.00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22.00 sata, javljaju iz MZOS-a.

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ te upućuju sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2015. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2015. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

– Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom, izjavili su iz MZOS-a.

Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u gore navedenoj publikaciji na str. 31. i 32.

Često postavljana pitanja: Upisi u srednje škole 2015/2016

Kalkulator upisa u srednje škole

Facebook page Upisi u srednje