Pretraga

Matematičari ovog vikenda izlaze na trgove glavnog grada, a i vi im se možete pridružiti

A- A+

Matematički ulični festival održat će se 29. listopada od 10 do 13 sati na četiri lokacije u Zagrebu – na Trgu bana Josipa Jelačića, Trga Petra Preradovića, Europskom trga i parku ispred spomenika Fra Grgi Martiću u Martićevoj ulici. Cilj festivala je popularizacija matematike, ali i najava 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca diljem Hrvatske.

matematika

Foto: Unsplash

Bilo da dijelite ili oduzimate zabavu, svi ste dobrodošli na Matematički ulični festival koji će se ove godine održati 29. listopada od 10 do 13 sati i to u Zagrebu, odnosno na četiri različite lokacije – na Trgu bana Josipa Jelačića, Trga Petra Preradovića, Europskom trga i parku ispred spomenika Fra Grgi Martiću u Martićevoj ulici.

– Cilj festivala je popularizacija matematike, ali i najava jubilarne 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca 2022. diljem Hrvatske. U tom projektu svake godine sudjeluje oko 100 tisuća sudionika, poručili su organizatori, odnosno Hrvatsko matematičko društvo i voditeljica Nastavne sekcije i projekta Večer matematike, Tanja Soucie.

Izdvojeni članak
mit buster s tonijem milunom

Omiljeni profesor matematike otkriva: Znate li za pravilo 50:30:20? Pogledajte, isplatit će vam se!

Voditelji će prolaznike uključivati u jednostavne igre i brojne zabavne aktivnosti za popularizaciju matematike, a prepoznat ćete ih po upečatljivim majicama i akreditacijama te će stajati uz zadatke ispisane kredom na pločniku.