Pretraga

Maturant koji je odrepao zadaću i njegov razred dobivaju poklon Hrvatske turističke zajednice

A- A+

Protekle subote objavili smo vijest o jednoj od najkreativnijih domaćih zadaća na koje smo do sada naišli. Naime, Luka Prgić, maturant Ekonomske i turističke škole u Daruvaru svoju je zadaću odrepao, a u sadržaju svoje pjesme predstavio je sve ljepote Hrvatske. Članak o Luki došao je i do Hrvatske turističke zajednice koja ga je odlučila iznenaditi poklonom.

Luka Prgić; screenshot: YouTube

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na svojoj je Facebook stranici ‘Croatia Full of Life’ koju prati 1,6 milijuna osoba podijelila naš članak o maturantu Luki Prgiću, koji je za domaću zadaću napisao, a onda i odrepao, pjesmu o ljepotama Hrvatske.

Izdvojeni članak

Spavaš li mirno, Emineme? Maturant Luka odrepao domaću zadaću i zaradio čistu peticu

HTZ: ‘Luki i njegovom razredu šaljemo mali znak pažnje’

Tako će Luka, osim petice iz predmeta Turizam i marketing dobiti i poklon HTZ-a.

– Kao nacionalnu turističku organizaciju koja je zadužena za promociju hrvatskog turizma u zemlji i svijetu, veseli nas svaka prilika u kojoj možemo podržati kvalitetne i kreativne ideje, trud i aktivnosti. Luka Prgić lijepo je pokazao da društvene mreže, u kombinaciji s originalnim sadržajima, imaju veliku moć u širenju željenih poruka. U cilju da mlade učenike i buduće turističke djelatnike potaknemo na daljnju kreativnost i učenje, Luki i njegovom razredu šaljemo mali znak pažnje u vidu promotivnih materijala Hrvatske turističke zajednice, kazali su HTZ-a za srednja.hr.

Ostaje samo nada da će se, s obzirom na odjek koji je video imao, među ‘promotivnim materijalima’ naći i neki koristan poklon, poput hrvatskih prehrambenih proizvoda koji bi se mogli ‘gricnuti’ pod velikim odmorom.

Maturanta Luku iznenadila popularnost videa

Inače, nakon našeg članka o Luki i njegovoj zadaći pisali su brojni domaći portali, ali Luku je ovaj poklon posebno obradovao.

– Svi smo se jako ugodno iznenadili, jako lijepo! Definitivno nisam očekivao da će se video tako brzo proširiti, jako mi je drago, kaže nam danas Luka.

Podsjetimo za kraj, Luka je iz predmeta Turizam i marketing dobio zadatak predstaviti neko turističko mjesto, destinaciju, državu ili grad na način na to predstavljanje privuče turiste. Cilj je bio prezentirati to na najbolji mogući način, a kako se Luka i inače bavi rapom, smatrao je da je način na koji on najbolje može odraditi zadatak onaj uz pomoć pjesme. Zadaću je odrepao, dobio čistu peticu, a na kraju i viralnim videom oduševio Hrvatsku.