Pretraga

Maturanti humanom i zrelom gestom usrećili tri obitelji

A- A+

Maturanti gimnazije u općini Pirot u Srbiji pokazali su humanost, odrekavši se kupovine večernjih odijela i toaleta, koje se uobičajeno odijevaju na maturalne zabave, da bi novčana sredstva udijelili trima obiteljima u svome mjestu, čiji su članovi oboljeli od teških bolesti. U sklopu akcije ‘Tvojih pet minuta sjaja – nečiji cijeli život’, prodefilirali su u trapericama i majicama kroz ovo mjestašce u Srbiji, a zatim se tako odjeveni uputili na proslavu. Akciju je novčano podržalo nastavno osoblje i uprava škole. Novac se prikupljao od prosinca, a maturanti su skupili oko 20-ak tisuća kuna.

Screenshot: You Tube

Gimanzijalci završne godine u srbijanskom gradiću Pirot, pokazali su svoju zrelost, odrekavši se skupog outfita za maturalnu večer, kako bi svojim sugrađanima, novčanim sredstvima bar donekle olakšali njihovu situaciju. Naime maturanti su kroz akciju ‘Tvojih pet minuta sjaja – nečiji cijeli život’, u trapericama i majicama otišli na zabavu, a novac koji su mislili namijeniti za kupovinu odjeće, uručili su trima obiteljima, čiji su članovi teško oboljeli.

Izdvojeni članak

Umjesto haljina i odijela novac za maturalnu večer namijenili bebama

Ove akcije Piroćanci su se sjetili još u prosincu, svjesni da puno ljudi u njihovoj okolini nema osnovne uvjete za život. Od tada su skupili oko 20 tisuća kuna, a dio novaca prikupili su i članovi uprave škole, kao i nastavno osoblje.

Shema je bila da svaki maturant od prosinca odvaja oko 35 kuna mjesečno, do dana maturalne zabave, kako bi pomogli nekim svojim novčano ugroženim sugrađanima.

Na kraju su se odlučili i uručili novac Predragu Potiću i Čedi Tošiću, koji su oboljeli od celebralne paralize i Matiji Lazareviću, jednogodišnjaku koji je već imao sedam operacija, prenosi RTS.