Pretraga

Maturanti u Rijeci ne gađaju se brašnom, već od njega rade palačinke i to u humanitarne svrhe

A- A+

Maturanti Građevinske tehničke škole Rijeka već tradicionalno kupuju brašno za norijadu. Ali, njime se ne gađaju, već peku palačinke na Korzu i to u humanitarne svrhe. Sav prihod od prodaje palačinka ići će za pomoć Udruzi Svjetionik koja se bavi edukacijsko-rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju.

maturanti u Rijeci peku palačink eu kumanitarne svrhe, ljudi jedu palačinke na ulici

Foto: Udruga ‘Svjetionik’ | Facebook

‘Dizajneri časte!’ naziv je već tradicionalne humanitarne akcije maturanata Građevinske tehničke škole Rijeka povodom kraja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Iako većina maturanata brašno koristi kako bi se njime gađali na norijadi, Dizajneri su od njega odlučili napraviti palačinke koje prodaju na Korzu i to u humanitarne svrhe.

– Akcija se održava u povodu završetka još jedne školske godine, a naši maturanti peku za vas najslađe palačinke! I ove godine akcija ima edukativni i humanitarni karakter- hranu ne bacamo, već prodajom slastica pomažemo, objavili su iz Učeničke zadruge ‘Skica’.

Izdvojeni članak

Studenti pekli palačinke na faksu i prikupili više od 6.000 kuna za bolesnu djecu

Sav prihod od prodaje palačinki ići će Udruzi Svjetionik koja se bavi edukacijsko-rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Ovo je već tradicionalna humanitarna akcija učenika četvrtih razreda za Dizajnera unutrašnje arhitekture, a na ideju je došao sam maturant Duje Brekalo još 2016. godine.

– Na ideju sam došao jer smatram da su u današnje vrijeme jaja i brašno blagodat koju si ne mogu svi priuštiti i samom činjenicom moramo osvijestiti sami sebe i shvatiti da hrana nije za bacanje. Jedno jaje može nahraniti gladnog čovjeka, rekao nam je tada Duje.