Pretraga

Studenti pekli palačinke na faksu i prikupili više od 6.000 kuna za bolesnu djecu

A- A+

Humanitarna božićna palačinkijada koju su organizirali studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta nije mogla proći bolje. Uspjeli su prikupiti više od šest tisuća kuna koje će ove godine donirati Udruzi Kolibrići čiji su članovi roditelji s životno ugroženom djecom različitih medicinskih dijagnoza te najčešće ne mogu govoriti, kretati se niti samostalno disati. Upravo će im se ovim novcima pomoći kako bi Udruga nabavila razna pomagala i lijekove ili za pokrivanje troškova liječenja.

Palačinkijada na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu | Foto: Ema Vidović, srednja.hr

Ovog se mjeseca u Zagrebu održala palačinkijada u organizaciji Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. Događaj je bio humanitarnog karaktera, a zadovoljni studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, gdje se palačinkijada i održala, uspjeli su prikupiti 6.400 kuna te će novce donirati Udruzi Kolibrići.

– Palačinkijadu organiziramo svake godine dva puta, tako danas imamo i ovu zimsku, odnosno božićnu palačinkijadu. Ovo je zapravo humanitarni događaj, ali i prilika da se okupe svi studenti svih godina i da se upoznaju. Svake godine biramo neku udrugu kojoj doniramo zaradu od prodaje i uvijek se trudimo da to bude udruga s kojom još nismo surađivali i tako ove godine pomažemo Udruzi Kolibrići, rekao nam je na palačinkijadi student Farmaceutsko-biokemijskog faksa.

@srednja_hr Više o humanitarnoj palačinkijadi studenata pronađite na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #palacinke #palačinke #pancakes #faks #fakultet #studenti #student #studentslife #humanitarka #foryoupage #foryou #fyp ♬ Christmas Music(863539) – Draganov89

Sredstva koja su studenti prikupili prodajom palačinki Udruga Kolibrići, čiji su članovi roditelji s životno ugroženom djecom različitih medicinskih dijagnoza te najčešće ne mogu govoriti, kretati se niti samostalno disati, iskoristit će za razna pomagala i lijekove ili za pokrivanje troškova liječenja djece.