Pretraga

Mentalno oboljela djevojčica uhićena zbog oskrvnuća Kurana

A- A+

 

Pakistanska je policija uhitila mentalno bolesnu 11-godišnju djevojčicu nakon što ju je masa optužila za oskrvnuće Kurana. Kako je djevojčica kršćanske vjeroispovjesti Pakistanci su, uz njeno uhićenje, zatražila paljenje kršćanskih domova izvan Islamabada.

Mentalno bolesna djevojčica uhićena zbog bogohuljenja

Pakistanska masa optužila je mentalno oboljelu 11-godišnju djevojčicu za bogohuljene, nakon što je oskrvnula nekoliko stranica Kurana. Djevojčicu kršćanske vjeroispovjesti policija je uhitila pod pritiskom mase te su njene roditelje stavili pod zaštitu, a ostale su kršćanske obitelji u strahu pobjegle, prenosi BBC News.

– Djevojčica nije namjerno oskrvnula Kuran, izjavio je Paul Bhatti za BBC News. Pakistanski ministar za Nacionalni sklad još je nadodao kako se i prije incidendta znalo za njeno mentalno stanje.

Veliki broj kršćanskih obitelji u strahu pobjegao

Unatoč tomu što djevojčica nije bila u stanju odgovoriti na pitanja policajaca, njeno je vjersko opredjeljenje otežalo je cijelu situaciju zbog činjenice kako su kršćani najčešće optuživani za bogohuljenje.

Prema riječima Bhattia, preko 600 kršćana je napustilo svoje domove. Razlog njihovog straha je zahtjev pakistanske mase da se spale njihovi domovi.