Pretraga

Ministar Fuchs: Od ponedjeljka se ukidaju maske na nastavi, relaksira se i dio oko izleta

A- A+

Kao što je jučer bilo najavljeno, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je potvrdio da se od ponedjeljka ukidaju maske na nastavi. No, one ostaju obvezne na hodnicima. Relaksirat će se i dio vezan uz izlete te nastavu u prirodi.

Radovan Fuchs

foto: Denis Gaščić, srednja.hr

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon današnje je sjednice Vlade dao izjavu za medije u kojoj je rekao kako se od ponedjeljka ukidaju maske na nastavi za vrijeme sata.

– Razgovarali smo dugo s HZJZ-om i epidemiolozima, maske ostaju u javnom prijevozu i na hodnicima u školi, ali djeca za vrijeme satova od prvog do zadnjeg razreda osnovnih i srednjih škola ne moraju imati maske. Mislim da je to u redu, posljedica je i ovog zahvata testiranja, mislim da smo i s tim pogodili tajming jer smo u prvoj varijanti identificirali gotovo 2000 pozitivnih asimptomatskih slučajeva, a sada kako je tjedan odmicao toga je bilo relativno malo, svega 20-ak, rekao je Fuchs, prenosi HRT.

Odluka o nenošenju maski na satu odnosi se i na učitelje i nastavnike. Učenici koji to žele mogu i dalje nositi masku. U službenoj preporuci koja će biti objavljena danas ili sutra stajat će da učenici koji su imunokompromitirani zadrže maske.

Izdvojeni članak

U škole stiže druga tura brzih testova: Iz Ministarstva otkrili koliko je bilo pozitivnih na prvom testiranju

– Vidjet ćemo što će se dogoditi u ponedjeljak što se tiče samotestiranja kod kuće, ja sam optimističan, mislim da smo na ovaj način poprilično relaksirali mjere, sve na dobrobit djece i izvođenja nastave licem u lice, rekao je Fuchs, prenosi HRT.

Samotestiranje učenika se nastavlja, kako su nedavno za srednja.hr rekli iz Ministarstva, učenici će po povratku s praznika dobiti još tri testa. Uz promjenu oko maski, konačno će popustiti i mjere vezane uz izlete.

– Relaksira se i onaj dio vezan uz izlete, nastavu u prirodi i odlaske autobusom, sve će to biti moguće i bitno jednostavnije nego do sada, rekao je Fuchs dodajući da će biti objavljene i konkretne upute oko ovog pitanja, prenosi HRT.