Pretraga

Ministarstvo obrazovanja nam otkrilo koliko se njihovih djelatnika cijepilo i kakvo je stanje po školama

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ustupilo nam je podatke o broju cijepljenih djelatnika, a otkrili su nam i kakvo je stanje u osnovnim i srednjim školama.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Uskoro će nova školska godina, a prema posljednjih medijskim napisima, stanje s cijepljenosti nastavnika nije baš sjajno. Stoga smo upitali Ministarstvo znanosti i obrazovanja da nam ustupi najnoviju statistiku o cijepljenosti. Zanimalo nas je, osim stanja po školama, i koliko se djelatnika MZO-a cijepilo.

Prema informacijama kojima raspolažu, kažu iz Ministarstva, 60 posto njihovih djelatnika se cijepilo, dok je 20 posto preboljelo COVID-19. Naglasili su da obratimo pažnju kako su to podaci ažurirani zaključno sa sredinom prethodnog mjeseca.

Što se tiče školskih ustanova, u osnovnim je školama cijepljeno 50 posto djelatika, a u srednjim se školama situacija nešto sitno razlikuje ovisno o programima. Tako je u gimnazijama, prema onome što kaže Ministarstvo, cijepljeno 55 posto djelatnika, a u strukovnim srednjim školama 54 posto djelatnika primilo je cjepivo. To su podaci ažurirani zaključno s krajem srpnja.