Pretraga

Ministarstvo obrazovanja oštro reagiralo: ‘Reisman je uvrijedila Štulhofera’

A- A+


Izdvojeni članak

Seksolog Štulhofer: ‘Razlikovanje spola i roda vrlo je jednostavno’

Pohod američke publicistkinje Judith Reisman na hrvatsku javnost još nije gotov. Nakon jučerašnjeg sučeljavanja s Aleksandrom Štulhoferom, Reisman je dupkom napunila Kristalnu dvoranu zagrebačkog hotela Westin. Danas odlazi u Split gdje će održati još jedno predavanje o zdravstvenom odgoju, ovaj put u atmosferi koja joj je naklonjenija od zagrebačkog Filozofskog fakuleta, u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu.

Debata između Štulhofera i Reisman, koja je uspjela tek iz drugog pokušaja i to uz probranu publiku, jučer je održana u zagrebačkom hotelu Westin. Reisman i Štulhofer su naizmjenačno dokazivali svoje stavove o zdravstvenom odgoju, no kad je Reisman kazala Štulhoferu da je radio s dr. Sandfortom koji je deklarirani pedofil, uslijedile su reakcije vladajućih. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je današnjim priopćenjem sugeriralo gospođi Reisman da optužbe koje ima protiv dr. Sandforta proslijedi odgovornim američkim institucijama, jer se u protivnom radi o kleveti.

S HDZ-ovcima mirno kao na čajanki

Jučer je Reisman gostovala i u Saboru, gdje se susrela sa saborskim odborom HDZ-a, a cijelo predavanje koje je održala prošlo je u mirnoj i prijateljskoj atmosferi, izjavili su nakon druženja HDZ-ovi saborski zastupnici.
Nakon toga nastupila je na debati zajedno s Aleksandrom Štulhoferom, na kojoj su bili samo probrani pojedinci.

Kontroverzna tema s kontroverznim sugovornicima ipak nije zaključena na takav način.
– Vrlo malo smo govorili činjenicama da je ovaj naš kurikulum nešto što znanost priznaje kao pomoć roditeljima i djeci, kazao je Štulhofer i dodao kako je razgovor s Reisman samo potvrdio koliko je duboka podijeljenost u hrvatskom društvu.

Reisman je dužna prijaviti optužbe prema Sandfortu, inače je riječ o kleveti

Neovisno o misijI koju Reisman ima u Hrvatskoj, zdravstveni odgoj se u školama već provodi. Mnogi traže da se javna rasprava ponovi, no s druge strane velik broj građana priznaje ovakav zdravstveni odgoj.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je danas reagiralo na optužbe koje je Reisman izrekla Aleksandru Štulhoferu, na to da nije ni svjestan da je surađivao s dr. Philom Sandfortom koji je navodno pedofil.

– Optužba koju je jučer u debati s profesorom Štulhoferom izrekla gospođa Reisman imala je za cilj narušiti znanstveni ugled i vjerodostojnost sugovornika, a time i Kurikulum zdravstvenog odgoja, stoji u priopćenju Ministarstva.
Dodaju kako je dr. Sandfort za kojeg Reisman tvrdi da je deklarirani pedofil bio predsjednik Međunarodne akademije za seksološka istraživanja, najprestižnijeg udruženja stručnjaka koji se bave istraživanjima seksualnosti.

U Ministarstvu također tvrde da ako Reisman zna za neka saznanja koja nema profesor Štulhofer, dužna je prijaviti ih nadležnim organima u SAD, jer u suprotnom je riječ o kleveti.