Pretraga

Ministrica Žalac se malo blamira: Kaže da se počeo graditi najveći i najvrijedniji Studentski dom u Hrvatskoj

A- A+

Dugoočekivana gradnja studentskog doma u Dubrovniku, jučer je započela, što je bila dobra prilika za naslikavanje političara s lokalnog i državnog nivoa s građevinskim kacigama. Među njima se našla i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je rekla da je riječ o najvećem projektu koji se financira kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija“ nakon velikih prometnih i infrastrukturnih projekata.

Screenshot: YouTube / obrada|srednja.hr

No, za razliku od ove standardne, diplomatski neprecizne konstrukcije, dodala je i jednu naizgled preciznu, premda sasvim netočnu.

– Drago mi je što će dubrovačko Sveučilište dobiti dom koji mu nedostaje, a bit će najveći i najvrjedniji u Hrvatskoj, rekla je između ostaloga ministrica Žalac, prenosi Večernji list.

Taj zanos atmosferom ili tko zna čime nas je malo podsjetio na onu čuvenu da će “Hrvatska biti jedna od najrazvijenijih zemalja Europske unije i svijeta. To vam obećajem’, mada Gabrijela Žalac nije imala razloga pasti baš u toliki zanos. Ili zabludu.

Izdvojeni članak

King’s Landing postaje pravi studentski grad: Najjužnije hrvatsko sveučilište dobiva dom s 500 kreveta

Naime, sve da ministrica regionalnog razvoja, kao i brojni drugi njeni prethodnici, želi zaboraviti sve što se u domovini događalo prije nego je sama zasjela u fotelju na Markovu trgu, i tada njena tvrdnja ne bi bila točna. Primjerice da želi zaboraviti da dom na Savi ima kapacitet oko 4.000 ležaja, a onaj na Cvjetnom oko 1.800.

Naime, u prosincu 2017. otvoren je studentski dom u Varaždinu, koji je veći i većeg kapaciteta od onog koji će se izgraditi u Dubrovniku.

A i kada je o vrijednosti riječ, uz svo poštovanje prema cijenama nekretnina u Kraljevu grudobranu, teško da će taj dom ikada doseći vrijednost studentskih domova primjerice na Savi, na splitskom Kampusu ili na riječkom Trsatu. Dalje da ne nabrajamo.

Uglavnom, malo prethodnog informiranja ne bi škodilo ministrici Žalac. Ili je jednostavno mogla nastaviti u diplomatskom tonu pa ispaliti neodređeno ‘ovo će biti jedan od najvećih i najvrijednih studentskih domova u državi’. To bismo nekako i sažvakali.

Usput spomenimo da ovo nije bio jedini gaf na čini se vrlo opuštenom gostovanju ministrice Žalac na jugu Hrvatske. Jučer je tako Pelješac nazvala otokom, govoreći o početku radova na Pelješkom mostu.

*Komentar je stav autora

Ministrica Žalac se malo blamira: Kaže da se počeo graditi najveći i najvrijedniji Studentski dom u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap