Pretraga

Misteriozni zvuk izazvao pomutnju u školi na jugu: ‘Djeca su se uhvatila za uši, zvali smo 112’

A- A+

Učenici Osnovne škole Stobreč su se dobrano prestrašili zbog zvuka koji je odjekivao školom. Uzrok mu nisu mogli utvrditi. Prvo se sumnjalo na neonske žarulje, zatim projektor, laptop i druge uređaje, ali ništa od toga nije uzrokovalo poteškoću, a pozvan je i 112 jer su se učenici prestrašili. No, situacija je riješena u kratkom roku.

OŠ Stobreč, Screenshot: Google maps

Starijim generacijama serije poput ‘Zone sumraka’ ili ‘Dosjei X’ zasigurno su ostali u lijepom sjećanju kao dobra zabava u slobodno vrijeme. No, osim ako obožavatelji ovih serija ne vole probleme u životu, zasigurno ne bi baš s oduševljenjem pristali biti likovi u epizodama ovih naslova punim neobičnih i zastrašujućih događaja. U to su se uvjerili učenici pa čak i nastavnici Osnovne škole Stobreč.

Drama zbog koje su se gasili projektori i laptopi: ‘Učiteljice, zuji’

Kako javlja Dalmacija Danas, više zabrinutih roditelja i nastavnog osoblja požalilo se na neobično iskustvo u prostorijama škole. Oko 13 sati, djeca su počela čuti određeni ‘zvuk’. Izvor zvuka se nije mogao utvrditi. No, nakon što je prestao, učenici su osjetili i pritisak u ušima. Jedna učiteljica je navela da je ‘osjetila zujanje’.

– Djeca su se uhvatila za uši, baš nije bilo ugodno. Pritisak u ušima trajao mi je, nakon zujanja, 5-6 minuta. Djeca su vikala: ‘Učiteljice, zuji’. Nisam u početku čula taj zvuk, ali su mi se uši začepile. Isključili smo mogućnost da se to događa zbog neonskih žarulja, no djeca su se držala za uši. Onda su isključeni projektor, laptop, sve redom, a pozvan je i 112 jer su se djeca uplašila. Zujanje je u međuvremenu prestalo, tvrdi nastavnica za Dalmacija Danas.

Izdvojeni članak

Jedna učiteljica, ista učionica, a različiti razredi: Posjetili smo otočnu školu sa samo četiri učenika

Škola odgonetnula uzrok pomutnje

Jedan roditelj je naveo da su djeca zbog cijelog događaja bila prestrašena. Ne samo jer  je cijeli razred čuo zujanje, nego jer nisu mogli shvatiti o čemu se radi, odakle dolazi. Ipak, iz OŠ Stobreč su javili da je misterij riješen. Iako ne navode tko je krivac, objasnili su misteriozno zujanje.

– Netko je slučajno uključio razglas i tako ga ostavio pojačanog. Signal se čuo kroz zvučnike i to je napravilo ovu pomutnju. Tamo da bilo kakvog razloga za brigu nema, oglasili su se iz škole, prenosi dalmacijadanas.hr