Pretraga

Mladi Australac probudio se iz kome sa znanjem koje do tada nije imao

A- A+

Često možemo čuti ili pročitati čudne doživljaje i svjedočanstva pacijenata koji su se probudili iz komatoznog stanja, a koje znanost nije u mogućnosti objasniti. Jedan od takvih je australski tinejdžer Ben McMahon koji je probudivši se iz kome shvatio da posjeduje sasvim nova znanja, koja do pada u komu nije imao.

Često možemo čuti čudna i nevjerojatna svjedočanstva ljudi koji su bili u komi, a na koja moderna znanost nema adekvatan odgovor te ih ne može objasniti. Takav slučaj dolazi iz Australije gdje se mladić koji je bio u komi nakon automobilske nesreće, probudio s potpuno novim znanjem jezika koje do tada nije imao, piše Metro.

Izdvojeni članak

Tinejdžer napravio aplikaciju za otkrivanje korumpiranih političara

Ben McMahon iz Melbournea proveo je tjedan dana u komi u kojoj je završio nakon teške prometne nesreće koja se dogodila prije dvije godine, ali čini se kako je kao bonus dobio poznavanje stranog jezika. Naime, poslovica koja glasi ‘u svakom zlu postoji i nešto dobro’ za ovog je mladog Australca postala istinita jer je shvatio da nakon buđenja iz kome tečno govori mandarinski.

Nakon što je na kineskom napisao ‘Volim svoju mamu, volim svog tatu, oporavit ću se’, 22-godišnjak je nastavio pričati kineski. Objasnio je da nije razmišljao o tome, već da je mandarinski samo izlazio iz njegovih usta i to mu je bila najprirodnija pojava.

Okidač koji je otkrio njegove nove jezične vještine navodno je bio trenutak kada je u bolnici u kojoj se liječio ugledao medicinsku sestru azijskog podrijetla. Mandarinski je mladić učio u školi, no nikad ga nije tečno govorio. Sada se preselio u Kinu i student je šangajskog sveučilišta.