Pretraga

Mladić (19) kod Bjelovara dva puta opalio iz puške, policija mu oduzela oružje i streljivo

A- A+

Mladić iz općine Ivanska kod Bjelovara je 12. kolovoza nesmotreno rukovao lovačkom puškom. Iza svoje obiteljske kuće dva puta je opalio iz puške koju legalno posjeduje. Oružje i streljivo su privremeno oduzeti, a protiv 19-godišnjaka bit će podnesena prijava.

Foto: PU zadarska

U petak, 12. kolovoza oko 10 sati u općini Ivanska kod Bjelovara, 19-godišnjak je iza svoje obiteljske kuće dva puta opalio iz lovačke puške. Pušku i streljivo legalno posjeduje, a sada su mu privremeno oduzeti, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska.

 

Prijeti mu velika kazna

Protiv 19-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Prema članku 35. stavku 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, vlasnik oružja dužan je njime pravilno i pozorno rukovati, a zabranjeno ga je upotrebljavati na javnim mjestima ili mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana. Za navedeni prekršaj 19-godišnjak može dobiti kaznu od tri do 15 tisuća kuna ili kaznu zatvora do 30 dana. 

Izdvojeni članak

Opasne igračke u rukama splitskih tinejdžera: Pištoljem prijetili vozaču u javnom prijevozu

‘Manje oružja, manje tragedija’

Istog je dana 25-godišnjak u sklopu kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’ policiji dragovoljno predao poluatomatsku pušku Crvena Zastava, kalibra 7,62×39 milimetara. Puška je pohranjena u skladište ubojite opreme policijske uprave te će biti uništena.

Policija i dalje poziva građane da nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete predaju policiji bez straha od kazne.