Pretraga

Na ovoj izložbi studenti otvaraju vrata svojih ateljea, a možete i kupiti njihove radove

A- A+

Nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i ove godine održava manifestaciju ‘Cash&Carry – Dan otvorenih vrata umjetnosti’. Ovogodišnje izdanje održat će se u subotu, 14. svibnja od 10 sati na Jabukovcu.

dan otvorenih vrata umjetnosti

Foto: Matthieu Comoy, Unsplash

‘Cash&Carry – Dan otvorenih vrata umjetnosti‘ je kulturno-likovna, edukacijska, promotivna, glazbena i humanitarna manifestacija koju uz potporu profesora vode studenti treće godine preddiplomskoga studija. Manifestacija omogućuje komunikaciju građana s mladim umjetnicima i njihovim kreativnim radom u neposrednom radnom okruženju. Cilj manifestacije je promoviranje razvoja umjetničke scene i rada mladih umjetnika.

Posjetitelji će imati priliku razgovarati s mladim umjetnicima i kupnjom njihovih radova direktno poticati njihovo stvaralaštvo. Studenti će imati priliku predstaviti sebe i svoj rad i okušati se u snalaženju u komunikaciji s publikom. Osim što će ovom izložbom biti podržani studenti, pomaže se i potrebitijim skupinama ljudi. Sav prihod ostvaren prodajom radova na humanitarnom dijelu izložbe namijenjen je Centru za autizam te drugim udrugama za različite potrebe.

Izdvojeni članak

U Zagrebu kreće jedan od najznačajnijih događaja za mlade umjetnike, evo što ćete moći vidjeti

Publici će se predstaviti studenti 2. i 3. god. preddiplomskog te 1. i 2. godine diplomskog studija likovne kulture, gosti s Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka C&C Humanitarne izložbe i Hommage Ivi Vraneković (1983.-2011.)

Ovo će biti 17. izdanje ove manifestacije, a publiku očekuje i bogat popratni program. Za glazbeni dio pobrinut će se Šećer (Tena Rak), Martin Ladika, Čudnoređe (Ognjen Bašić), Kosan, Abergaz i drugi. U planu su radionice za djecu i odrasle te posebna događanja poput projekcija s Animafesta.