Pretraga

Na povrat novca za prijevoz srednjoškolaca čekaju dulje od pola godine

A- A+

Grad Zagreb čeka da im roditelji pošalju dokaze kako su djeci plaćali prijevoz pa će svu dokumentaciju proslijediti MZOS-u. Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport istaknuli su kako još desetak posto njih nije poslalo tražene podatke, koji su potrebni za isplatu, pa se nadaju kako će se ovaj problem brzo riješiti.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta u svibnju prošle godine stopiralo je isplatu sredstava prijevoznicima Samoborček i Autoturist Samobor nakon što su saznali kako roditelji za mjesečne pokaze plaćaju puni iznos, umjesto 75 posto manju cijenu.

Za povrat novca učenicima, koji na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije putuju samoborskim prijevoznicima, čeka se dokumentacija koju iz grada još uvijek nisu poslali MZOS-u.

Izdvojeni članak

Elektronski sustav naplate iskorijenio ‘švercere’ iz osječkog gradskog prijevoza

Srednjoškolci i njihovi roditelji više od pola godine čekaju isplatu

– Kako bi ustanovili koliko novca treba vratiti, od roditelja smo tražili da nam pošalju dokaze o kupljenim markicama za mjesečne pokaze ili pismo očitovanja u kojem nam trebaju istaknuti da su i koliko potrošili na prijevoz djece. Tu dokumentaciju čekamo još od deset posto ljudi  pa kada prikupimo sve potrebne dokaze svima ćemo isplatiti sredstva, istaknuli su iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport kako će se ovaj problem vrlo brzo riješiti.

U ovom igranju mačke i miša nastradali su roditelji i učenici, koji plaćaju cijeli iznos prijevoza pa sada čekaju na povrat novca. Gradski ured dostavio je samo dio podataka za učenike koji putuju u škole na području grada pa im je MZOS i proslijedio dio iznosa.

Izdvojeni članak

Ministarstvo osiguralo novac za prijevoz učenika u 2015-oj

MZOS u srijedu doznačio dio sredstava

– Ministarstvo je sukladno dostavljenim podacima za isplatu u srijedu doznačilo sredstva za srednjoškolski prijevoz učenika za mjesece svibanj, lipanj rujan, listopad, studeni i prosinac 2014. te siječanj i veljaču ove godine. Isplatu novca izvršit će Zagrebačka županija, a po dostavi svih podataka proslijedit ćemo i ostala sredstva za prijevoz, poslali su nam iz MZOS-a.

Kako bi saznali zašto je došlo do ovih problema kontaktirali smo samoborske prijevoznike, ali do zaključenja članka od prozvanih nismo dobili odgovore na naša pitanja.