Pretraga

Način na koji pišemo može otkriti kakve smo osobnosti

A- A+

Tijekom godina obrazovanja svatko razvije svoj specifični rukopis. Od klasičnog krasopisa koji učimo na početku osnovne škole stil našeg pisanja se obično potpuno promijeni. S vremenom usavršimo svoj prepoznatljivi rukopis, a navodno način na koji pišemo može ukazivati na više od pet tisuća raznih osobina.

Mnogi tvrde da postoji poveznica između načina na koji pišete neko slovo i crta vaših osobnosti. Tako oni koji pišu velika slova imaju potencijal za velike stvari u životu, dok mala slova odaju osobu koja se koncentrirano posvećuje svim preprekama koje treba savladati. Studiju o načinu pisanja je za Real Simple otkrila jedna od najpoznatijih grafologinja, Kathi McKnight.

U nastavku vam donosimo pregled načina rukopisa koji su povezani s crtama osobnosti.

Izdvojeni članak

Vještina koju mladi 21. stoljeća ne poznaju

Pravilno pisanje slova ‘S’ označava spremnost kompromisu

Ukoliko slovo ‘s’ pišete šiljasto bez klasičnih zaobljenih dijelova i s oštrim vrhovima osoba ste koja voli otkrivati nove stvari u životu, a posjedujete visoki kvocijent inteligencije. Ako vam je pak vrh slova širok to znači da ste vrlo ambiciozni, dok široko ‘s’ u donjem dijelu odaje osobu koja možda ne slijedi svoje snove jer ih se morala odreći zbog nekih drugih razloga.

Pravilno pisanje slova ‘s’ s potpuno okruglim potezima znači da uvijek tražite kompromis i nije vam teško udovoljiti drugim ljudima, otkriva realsimple.com.

Velika slova za velike poteze u životu

Ljudi koji pišu mala slova obično su sramežljivi, no svejedno daleko koncentriraniji na svaki zadatak koji im se povjeri. Oni su tako skloniji disciplini i detaljnom pristupanju svakom zadatku. Svi koji preferiraju pisanje velikih slova imaju potencijala činiti velike stvari u životu i hrabrosti da se uhvate u koštac s avanturom. No osobe koje pišu velika slova također vole biti u centru pažnje.

Izdvojeni članak

Dnevnik jedne brucošice: Na mom faksu dijele ocjene po ljepoti rukopisa

Petlje na slovima ‘e’ i ‘L’

Ukoliko prilikom pisanja slova ‘e’ radite zatvorenu petlju prilično ste skeptični i emocionalni. Ne odvajate dobro argumente i pretjerano reagirate na zamjerke na svim razinama te shvaćate kritike na rad prilično osobno.
Oni koji pišu zatvorenu petlju kod slova ‘L’ su osobe koje su često napete i suzdražavaju se od velikih koraka u životu.

Pisanje prema lijevoj ili desnoj strani

Ukoliko ste dešnjak, a rukopis vam ide više prema lijevo vjerojatno ste buntovnik duboko u sebi. Logični ste i praktični, ali uvijek ocjenjujete s kime ćete podijeliti svoje osjećaje.

Ako pak pišete koso u desnu stranu, McKnight tvrdi da ste socijalno angažirana osoba koja se najbolje osjeća u društvu drugih ljudi.