Pretraga

Najmlađa HČSP-ovka šokirala javnost: Ustaški pokret je bio itekako potreban Hrvatskoj, a gejevi su opasni za društvo

A- A+

Jedna od najmlađih političarki u Hrvatskoj, 19-godišnja HČSP-ovka, Zrinka Pezer intervjuom za Dnevno.hr uzburkala je duhove javnosti. Izjavama poput one da je ustaški pokret bio potreban Hrvatskoj i da su žene prirodno potčinjene muškarcima šokirala je mnoge. Pogledajte u videu što kaže o homoseksualcima i ulozi žene u društvu.

Devetnaestogodišnja Zrinka Pezer, studentica Hrvatskog katoličkog sveučilišta i jedna od najmlađih naših političarki, šokirala je javnost intervjuom koji je dala za portal Dnevno.hr.

Mlada HČSP-ovka je inače vrlo aktivna u stranačkom radu, a na proteklim lokalnim izborima je bila nositeljica stranačke liste u Svetoj Nedelji. Potaknuta skorašnjim referendumom o braku istupila je u javnost i iznijela krajnje konzervativne društvene i političke stavove.

– Homoseksualnost nije dobra jer nije prirodna. Sve što izlazi iz granica prirodnoga, onoga kako je stvoreno od Stvoritelja, nije dobro za ljude i društvo. Smatram da je to pogubno za djecu. Mislim kako je pozitivna diskriminacija potrebna društvu, jer ne možemo dati slijepcu vozačku dozvolu. To je razlog zbog kojeg ću glasati za na referendumu, istaknula je Pezer.

Izdvojeni članak

Cinik u ofsajdu: Mladi HDZ-ovci se protiv ćirilice bore Mamićevim citatima


Bura komentara

Njeni izneseni stavovi izazvali su čitav niz reakcija. Dok YouTube pršti od negativnih komentara u kojima se ova studentica povjesti proziva za flertovanje s nacizmom, na portalu Dnevno.hr Zrinku Pezer se veliča kao primjer zdrave hrvatske budućnosti.

‘Žene nisu stvorene za velike stvari’

Osim čvrstih stavova o obitelji i vjeri, koja je prema njenim riječima, temelj zdravog društva iznijela je zanimljiva mišljenja i o drugim temama. Usprkos činjenici da je na pragu punoljetnosti ušla u politiku tvrdi kako je uloga žene da bude uz djecu dok muškarci trebaju raditi na blagostanju jer su oni za to predodređeni.

– Žene su, kao što i sami znamo, podčinjene. Nisu predodređene za velike stvari za razliku od muškaraca, kazala je Pezer dodavši kako sebe u budućnosti ne vidi u politici već u ulozi majke i žene.

Za kraj se dotaknula i povIjesno političkih tema. Kći
bivšeg političkog zatvorenika i člana užeg vodstva Hrvatskog revolucionarnog bratstva istaknula je kako je ponosna na svoga oca terorista jer ga je takvim prozvala zločinačka tvorevina Jugoslavija.

Ništa bolje mišljenje Zrinka Pezer nije imala ni o ostalim državama čijim je dijelom bila Hrvatska no bez većih problema nalazi riječi opravdanja za ustaški pokret.

– Smatram da je ustaški pokret bio itakako potreban hrvatskom narodu. Bio je to jedini način da se izađe iz neprirodne i zločinačke tvorevine kakva je bila prva Jugoslavija. Događale su se i ružne stvari i dobre stvari. Mislim da se ne može uzimati loše stvari i predstavljati ih kao NDH, zaključila je.