Pretraga

Najzdraviji fakulteti: Njihovi studenti skoro da ne piju alkohol

A- A+

Poznato je kako studentska populacija prednjači u organiziranju tuluma ili pijanki, no nisu sve fakultetlije raspoložene za konzumaciju velike količine alkohola. Pogledajte stoga koji su to najzdraviji fakulteti, to jest čiji studenti u najmanjoj mjeri ili nikako ne uživaju u alkoholnim napicima.

Foto: Facebook

Nakon što upišete fakultet, ne mijenja se samo tip obrazovanja, nego i općenito vaš cjelokupni način života. Oni koji se privremeno presele u drugi grad gdje su odlučili studirati, napuštaju obiteljski krov zbog čega po prvi put okuse slobodu i samostalnost.

Izdvojeni članak

Student prevario brucoše: Glumio profesora pa im utjerao strah u kosti

Stoga se na njihovu rasporedu često nađu brojni tulumi, izlasci i pijanke. Zbog toga se raširilo mišljenje kako je studentska populacija, pogotovo u prvim godinama, sklona pretjeranom konzumiranju alkohola, dok se nekolicina oda i raznim drogama. Međutim, nisu svi studenti isti pa ne pokleknu pod tim porocima.

The Daily Beast je objavio popis američkih fakulteta koji se svrstavaju među najzdravije. Zapravo se radi o institucijama u kojima se obrazuju ljudi koji nikako, ili pak u najmanjim količinama, ne konzumiraju alkoholna pića ili droge.

Na samom vrhu kao najtrijeznije američko sveučilište našao se Brigham Young University, dok je na popisu najviše privatnih katoličkih sveučilišta na kojima je alkohol potpuno zabranjen. Pogledajte kojih pet je zauzelo sami vrh liste nazdravijih fakultetau SAD-u.