Pretraga

Nakon godinu dana pauze, Greta Thunberg se vraća u školske klupe

A- A+

Greta Thunberg, 17-godišnja aktivistica i zaštitno lice prosvjeda učenika za klimatske promjene, vraća se u školu nakon duljeg izostanka. Kaže da je sjajan osjećaj.

 

View this post on Instagram

 

My gap year from school is over, and it feels so great to finally be back in school again!

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Prije dvije godine započela je prosvjedovati. Petkom ne bi išla u školu već na ulicu jer klimatske su promjene važnije od jednog dana izostanka. Greta Thunberg imala je svega 15 godina i ubrzo je postala svjetska senzacija.

Izdvojeni članak

Prije dvije godine Greta Thunberg je prvi put prosvjedovala za klimu: ‘Svijet je protratio vrijeme’

Prošlu je godinu tako odlučila uzeti pauzu od škole da se svom cilju može maksimalno posvetiti. Govorila je na brojnim summitima, a slušali su je svjetski lideri. Mnogima je od njih i nerijetko proturječila. Postala je simbol aktivizma za osvještavanje ljudi o stvarnosti klimatskih promjena.

No, prije svega, ona je učenica i školu je trebalo završiti. Tako se jučer, nakon godinu dana izbivanja, vratila u školske klupe.

– Moja godina pauze je gotova. Sjajan je osjećaj biti ponovno u školi, napisala je Greta na svojem Instagramu.

No, škola ju nikad nije sputavala. Danas se tako na svojem Instagramu osvrnula na probleme s kojima se susreću učenici iz Indije.

– Iznimno je nepravedno što učenici iz Indije u brijeme COVID-19 pandemije moraju polagati državne ispite, dok su milijuni njih pogođeni nevjerojatnim poplavama, napisala je Greta napomenuvši da stoji uz učenike iz Indije u njihovoj namjeri da odgode spomenute ispite.