Pretraga

Naša poznata influencerica išla je u strukovnu školu, evo što poručuje učenicima prije upisa

A- A+

Drugog dana WorldSkills Croatia, državnog natjecanja učenika strukovnih škola, predavanje pod nazivom ‘Zašto odabrati strukovnu školu?’ održala je influencerica Gloria Berger. I sama je završila strukovnu školu, a učenici koji su došli slušati njeno predavanje rekli su kako su dosta neodlučni oko toga koju će srednju školu upisati. Upravo je za takve koji su neodlučni i koji se možda boje da će odabrati krivu srednju školu i time si odrediti budućnost, Gloria za naš portal dala savjet kako si olakšati izbor.

Influencerica Glora Berger na WorldSkills Croatia 2024 ispred plakata, druga fotka konobar učenik na natjecanju

Influencerica Glora Berger na WorldSkills Croatia 2024 | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Već krajem svibnja kreću prijave u online sustav upisa u srednje škole, a od 28. lipnja i prijava srednjoškolskih programa. Stresan je to period za osmaše koji moraju odlučiti koju srednju školu upisati, a mnogi se brinu da će napraviti pogrešan odabir. Upravo je zato državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia, koje se održava od 13. do 15. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu, idealna prilika za sve da se upoznaju sa svim zanimanjima i strukovnim programima.

Upravo smo ondje sreli influencericu Gloriju Berger koja je održala predavanje ‘Zašto upisati strukovnu školu?’, a učenici su joj najčešće rekli kako još nisu sigurni. Stoga je Gloria s nama podijelila savjet o tome kako si osmaši mogu olakšati izbor srednje škole.

– Ja sam završila Ugostiteljsko-turističko učilište. Zašto sam to upisala? Zato što smatram da će turizam u Hrvatskoj uvijek živjeti, ljudi će uvijek otići popiti kavu, more nam nitko ne može oduzeti, uvijek ćemo biti gladni i žedni i mislim da je to bila neka ziherica, ispričala nam je Gloria.

Koji je točno savjet dala učenicima pogledajte u videu ispod, a na ovoj poveznici možete pogledati fotogaleriju s prvog dana natjecanja.