Pretraga

Naši učenici osvojili srebro i broncu na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi

A- A+

U Sarajevu se održala 26. po redu Juniorska balkanska matematička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 11 stalnih država sudionica natjecanja i osam gostujućih ekipa među kojima je bila i ekipa iz Hrvatske. Naši učenici osvojili su srebro i broncu, dok je tim iz Rumunjske bio najuspješniji.

Naši učenici i učenice koji su završili osmi razred sudjelovali su na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi. Sudjelovali su kao jedni od osam gostujućih ekipa te 11 stalnih država sudionica.

Učenici koji su se natjecali su: Fabijan Cikač iz Osnovne škole Kajzerica, Zagreb, Kristijan Šimović iz Osnovne škole Lučko, Mila Maretić iz VI. OŠ Varaždin, Emil Missoni iz Osnovne škole Ivana Cankara, Zagreb, Maša Dobrić iz Osnovne škole Jure Kaštelana, Zagreb i Jakov Mirošević iz Osnovne škole Bogumila Tonija, Samobor.

Izdvojeni članak

Fantastičan uspjeh naših učenika: Osvojili zlato na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca

Učenik Fabijan Cikač je osvojio srebrnu, a učenici Kristijan Šimović, Mila Maretić i Emil Missoni osvojili su brončane medalje, dok je najuspješnija ekipa na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi bila ekipa Rumunjske.

– Cjelokupni program, koji je bio izvrsno organiziran, je, uz natjecanje, omogućavao priliku za upoznavanje i zbližavanje vršnjaka iz različitih država s istim i sličnim interesima. Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je izbor i pripremu učenika za natjecanje, a troškove puta na natjecanje kao i provedbu izbora i priprema koje su se održavale na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, rekli su iz Hrvatskog matematičkog društva.