Pretraga

Ne znate koju srednju školu upisati? Na ovom mjestu moći ćete doznati sve o zagrebačkima

A- A+

Grad Zagreb po 18. put organizira manifestaciju ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!’. Ondje učenici i nastavnici srednjih škola Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im olakšali odluku o tome koju srednju upisati. I ove godine ‘Dojdi osmaš’ održat će se u Parku Zrinjevac i to u petak 10. svibnja od 10 do 16 sati.

Dojdi osmaš u Zagrebu | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Oko 80 zagrebačkih srednjih škola i ove će se godine okupiti u Parku Zrinjevac na manifestaciji ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!‘. Ovo je 18. put za redom da Grad Zagreb organizira ovaj događaj za učenike osmih razreda iz cijele Hrvatske koji se 10. svibnja od 10 do 16 sati mogu doći informirati o tome koju srednju školu odabrati. Na štandovima će ih dočekati nastavnici, ali i učenici srednjih škola koji daju najbolje savjete budućim srednjoškolcima.

– Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkog učilišta, ova manifestacija budućim srednjoškolcima pruža priliku da se na jednom mjestu upoznaju s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 80-ak zagrebačkih srednjih škola. Učenici i posjetitelji moći će tijekom razgledavanja štandova uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih  srednjoškolaca, stoji na web stranici Grada Zagreba.

Na ‘Dojdi osmaš’ svake godine uvijek bude gužva, a prošle je godine učenike posjetio i sam gradonačelnik Tomislav Tomašević. Manifestacija nije namijenjena samo onima koji ne znaju što bi upisali, već i onima koji znaju, ali će im dodatne informacije o tome koju srednju školu odabrati, a da ima taj smjer. Fotogaleriju prošlogodišnje manifestacije možete pogledati ispod.