Pretraga

Nemogući srednjoškolski spoj na Stradunu

A- A+

Da i u današnje vrijeme postoje romantici, dokaz je 16-estogodišnji mladić iz Jastrebarskog u blizini Zagreba koji se jučer uputio na spoj na slijepo s djevojkom u Dubrovnik. Sve bi to bilo uobičajeno da mladić nije ukrao automobil susjedu samo kako bi došao na spoj s djevojkom koju je upoznao preko interneta. Naime, ona ga je točno u 19 sati u bijeloj trenirci trebala čekati na Stradunu.

Cijeli pokušaj susreta prošao bi neopaženo da mladić nakon 330 kilometara u ukradenom automobilu nije morao stati na benzinsku postaju. Tamo je napunio pun spremnik goriva i pobjegao neplativši, prenosi t-portal. Djelatnici benzinske prijavili su ga policiji, koja je presretačem krenula u potjeru za mladim Romeom. Nisu ga mogli zaustaviti, pa ga je lokalna policija čekala na izlazu Ravča. Ipak, mladić se ni tamo nije mirno zaustavio već se zabio u policijski automobil, nakon čega je odveden u policijsku postaju u Vrgorcu, a potom i u splitsku ustanovu za maloljetnike gdje je dočekao svoje roditelje. 

Ovakav čin zaljubljenosti spada u kategotiju ludosti, jer mladić je na put krenuo bez kune u džepu. Ipak, dokaz da danas postoje ljudi koji će se boriti za svoju ljubav, unatoč kršenju zakona, svakome će izmamiti barem osmijeh na lice. Nažalost, djevojka na Stradunu nije dočekala svog mladića, no sretan kraj i dalje može biti opcija.