Pretraga

Nigerijski student tvrdi da je znanstvenim putem ‘dokazao’ kako je homoseksualizam pogrešan

A- A+

Chibuihem Amalaha, kandidat za doktorat na Sveučilištu Lagos u Nigeriji, tvrdi kako je znanstvenim putem dokazao kako homoseksualizam nije prirodan. Koristio se eksperimentima iz fizike, kemije, matematike i biologije, a rezultati njegova istraživanja su ismijani od znanstvene zajednice.

Homoseksualne su veze proturječne prirodi i nemaju znanstvenu podlogu, zaključio je, na osnovu rezultata svojeg posljednjeg istraživanja, kontroverzni nigerijski znanstvenik Chibuihem Amalaha sa Sveučilišta Lagos. On je, naime, pokušao dokazati putem jednostavnih spoznaja iz područja fizike, kemije, biologije i matematike kako homoseksualnost nije prirodna, piše Huffington Post.

Chubuihem je na ovu ideju došao potaknut pritiskom Velike Britanije na svoju domovinu koja Nigeriji prijeti prestankom suradnje ukoliko ne proširi prava homoseksualcima. Smatrajući da se neprirodnost homoseksualnosti može dokazati znanošću, uzeo je kao primjer nekoliko pokusa, procesa te matematičkih činjenica.

Izdvojeni članak

Znanstvenici otkrili vezu između sklonosti alkoholu i inteligencije

Fizika, kemija i biologija protiv homoseksualnosti

Njegov ‘najupečatljiviji’ argument odnosi se na fizikalno svojstvo magneta da se njihovi suprotni polovi privlače. Podsjetio je kako se dva sjeverna, odnosno, južna pola uvijek odbijaju, dok se sjeverni i južni međusobno privlače. Tu je činjenicu metaforički prenio na ljudsko ponašanje dodajući da se ljudi prirodno ne mogu privlačiti ako su istog spola.

Tvrdeći da se homoseksualnost kosi i s kemijskim načelima, naveo je primjer procesa neutralizacije.

– Ako uzmete sumpornu kiselinu i pustite ju da reagira sa sodijevim hidroksidom, dobit ćete sol i vodu. To vam govori da će kiselina kao jedna, a lužina kao druga tvar međusobno reagirati. Međutim, ako kiselinu polijete kiselinom, reakcija će izostati, objasnio je Amalah.

Suprotno od toga, nastavlja, dvije istovrsne tvari neće dovesti do reakcije i nastajanja treće, aludirajući na mehanizam reproduktivnog sustava živih bića.

Također, pozvao se na biologiju objasnivši kako životinje nemaju tendeciju uparivanja s istospolnim jedinkama.

Pritom je ipak zanemario činjenicu da je homoseksualnost dosada zabilježena kod približno 450 životinjskih vrsta. Na kraju svojeg izlaganja naveo je i niz matematičih svojstava koja ukazuju na to da razni izračuni ostaju nepromijenjeni ako se koriste istovjetni elementi.

Tko je Chibuihem Amalaha?

Chibuihem Amalaha se kao perspektivan student diplomskog studija kemijskog inženjerstva na nigerijskom sveučilištu University of Lagos može pohvaliti brojnim znanstvenim otkrićima. Osim što je prvi javno izvijestio o pomrčini sunca u Nigeriji 2006. godine, dokazao je da gledanje televizije u mraku šteti vidu te da broj pi nema racionalnan, nego transcendentalan zapis.

Chibuihem Amalaha kao budući nobelovac

Rad ovog mladog znanstvenika posebno cijeni profesor D.S. Aribuike s odsjeka kemijskog inženjerstva dotičnog fakulteta, koji mu je kako otkriva Amalah, rekao da će jednoga osvojiti Nobelovu nagradu.

– Želim biti prvi Afrikanac koji će osvojiti Nobelovu nagradu za neku znanstvenu disciplinu, izjavio je.

Na internetu su se pojavile burne i osuđujuće reakcije na zaključke istraživanja. Revoltirani znanstvenici izložene tvrdnje smatraju apsurdnima te ismijavaju simplistički pristup temi kompleksnoj poput ove.