Pretraga

Nije kasno da se pripremite za maturu iz Kemije online: Profesor stavio cijelo gradivo na YouTube

A- A+

Mario Jakopec profesor je biologije i kemije. Na njegovom YouTube kanalu mogu se pronaći videi u kojima objašnjava gradivo iz Kemije, a posebno bi to moglo pomoći onima koji se pripremaju za maturu iz tog predmeta.

Screenshot YouTube

Mario Jakopec kaže da mu je oduvijek bila želja podučavati i prenositi znanje. Ima svoj obrt za instrukcije, ali svoje znanje dijeli i besplatno i to na YouTube kanalu na kojem objavljuje videe gradiva iz Kemije.

– Korona kriza mi je stvorila viška slobodnog vremena, a i potrebu da svoj sadržaj ponudim online. Nisam stao samo na onom gradivu koje sam mojim maturantima bio dužan, već sam odlučio snimiti cjelokupno gradivo srednje škole. Reakcije mojih polaznika su bile jako pozitivne. Javili su mi se s pohvalama mnogi, meni nepoznati maturanti, koji su naišli na moj kanal. Sav materijal koji je na kanalu namijenjen je svim srednjoškolcima, gradivo je posloženo po razredima, rekao nam je Jakopec.

Gradivo drugog razreda srednje škole:

Na kanalu ima i drugačijeg sadržaja od samog poučavanja gradiva , primjerice, u ovom videu pokazuje kao primjenjujući znanje iz kemije brzo ohladiti piće.

Kako nam kaže, na kanal planira stavljati i druge neobavezne sadržaje poput ovog iznad, kako bi srednjoškolcima još više približio kemiju, jer… “Sve je kemija”.