Pretraga

Niste se upisali u srednju? Pogledajte u kojim je školama ostalo mjesta i sve važne datume jesenskog roka

A- A+

Proteklog tjedna završen je ljetni rok upisa u srednje škole. Oni koji se iz nekog razloga nisu tijekom njega uspjeli upisati u srednju školu, moći će i ove godine koristiti jesenski rok. Već je poznat i okvirni broj slobodnih mjesta.

Na ljetnom upisnom roku pravo upisa u srednje škole ostvarila su 41.282 učenika. Oni kojima to nije pošlo za rukom imaju pravo korištenja i jesenskog roka upisa u srednje, koji službeno započinje 20. kolovoza, a završava deset dana kasnije.

Slobodna mjesta za jesenski

I na jesenskom upisnom roku upisi se provode u online sustavu srednje.e-upisi.hr, a budući da je upisna kvota i ove godine daleko veća od ukupnog broja osmaša, mjesta je ostalo u školama diljem Hrvatske. Okvirni broj mjesta za jesenski rok u svakoj od škola u kojima kvota nije popunjena možete vidjeti u tablici Ministarstva obrazovanja i CARNET-a ispod ovog odlomka.

Iz tablice se može iščitati kako mjesta nije ostalo samo u strukovnim programima, gdje je kvota i veća, nego ih ima i u nekim gimnazijskim. No osmaši trebaju obratiti pozornost na to da su neke škole odredile minimalni prag koji se mora zadovoljiti na upisima, a koji je također vidljiv u tablici.

Napomena: ako vam tablica u nastavku nije vidljiva, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [771.61 KB]

Izdvojeni članak
učionica

Pogledajte koje su strukovne i gimnazijske programe u 2022. upisali učenici s najviše bodova

Važni datumi jesenskog roka

Oni koji planiraju sudjelovati u jesenskom upisnom roku za srednje škole na umu moraju imati da je početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa istoga dana, 20. kolovoza. Prijave škola koje zahtijevaju dodatne provjere gotove su 22. kolovoza, a te provjere održat će se dan kasnije.

U slučaju da vam je neki od podataka u sustavu upisa pogrešan možete se žaliti na to najkasnije 24. kolovoza. Do tog će datuma u sustav biti uneseni rezultati popravnih ispita te će se s lista obrisati kandidati koji nisu zadovoljili sve preduvjete. Prijave obrazovnih programa u jesenskom roku završit će 25. kolovoza, kada će i započeti ispis prijavnica, dok će dan kasnije, 27. kolovoza biti objavljene konačne ljestvice poretka.

Ranijih godina provodio se i naknadni, treći rok upisa u srednje škole, a broj slobodnih mjesta nakon provedbe jesenskog roka bit će objavljen 1. rujna.

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: