Pretraga

Njam Njam: Recepti za svačiji džep

A- A+

Ako ste oduvijek željeli spremiti nešto brzo i ukusno bez puno vremena i novca, devet studenata novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu ima rješenje za vas. Ivana Honomihl, Ivana Šaškor, Tibor Marochini, Ivan Granić, Duška Jurić, Victoria Debelec, Valentina Krklec, Franjo Zajec i Matej Knežević pokrenuli su studentsku kuharicu s jednostavnim i ukusnim receptima koji će vam pomoći da naučite osnove kuhanja i s njima uživate u različitim receptima.

Izvor: inboxict.net  

Stranica naziva: Njam Njam – studentska kuharica nastala je kao projekt u sklopu kolegija Odnosi s javnošću i novi mediji. Iako u početku nisu imali točnu viziju što žele raditi za projekt, ujedinjene, njihove ideje rezultirale su multimedijskom studentskom kuharicom. ,,Prvo smo htjeli napraviti nešto vezano uz televiziju jer nas je nekolicina na smjeru televizije, međutim onda je Duška došla s idejom o kuharici. – rekao nam je Tibor Marochini. ,,Bilo je puno prijedloga kao Mljac Mljac, Griz Griz i slično. Najvažnije nam je bilo da se lako pamti i da nije dugačko. Puno smo se igrali različitim imenima i Njam Njam je na kraju zvučalo najbolje. Zatim smo uspjeli naći domenu i to je bilo to. – objasnila je koordinatorica projekta, Ivana Šaškor.

Brzo i jeftino

Cilj studentske kuharice je jasan: Ponuditi brze i pristupačne recepte za sve. ,,Nismo za komplicirane recepte jer si studenti to ne mogu priuštiti- nemaju novca ni uvjeta. Svoje čitatelje želimo upoznati s temeljima te ih pripremiti na samostalno kuhanje, a iako smo studentska kuharica to ne znači da nećemo biti zanimljivi i ostalima. – kaže Franjo Zajec, te ističe kako na njihovoj stranici svi zainteresirani srednjoškolci  mogu provjeriti neke nove savjete i recepte.   

Svako jutro započinju objavom recepta na Facebook stranici. Slana jela trenutno su nešto popularnija od slatkih, a njamnjamovci su nam otkrili i kako bolje prolaze recepti koje napišu cure. ,,Kada kuham uvijek se sjetim što sam negdje jela i dodam ono što volim. To se može raditi s mnogo recepata. – kaže Ivana Honomihl. Nedavni hit na stranici kuharice bio je mousse od čokolade koji su dobili od čitateljice. ,,Neke recepte pišemo mi, neke pronađemo u kuharicama, a neke nam šalju studenti. Zapravo sve recepte koje nam čitatelji pošalju, a da su OK, mi ćemo objaviti. – dodaje Tibor. 

Ključ je u organizaciji 

Budući da ih na projektu radi devetoro, u početku im je najvažnija bila podjela zaduženja. Sada njamnjamovci točno znaju tko objavljuje nove recepte, tko komunicira s obožavateljima putem društvenih mreža, a tko je u video sekciji, te ih možete pronaći na Facebooku, Twitteru, Google Plusu i Pinterestu. ,,Imamo veliku odgovornost prema ljudima koji nas prate. Uz to ovo nam je dobra praksa kako komunicirati s našom zajednicom pa treba paziti što se promovira, kada objavljujemo, što se objavljuje… – kaže Franjo. 

Što dalje

Planova za budućnost imaju mnogo. Nedavno su snimili skeč, a najavljuju i video rubriku u kojoj će demonstrirati kako skuhati neke od recepata. Uz to u planu su im i rubrika s recenzijama lokala polubrze hrane te dio u kojem će otkrivati male tajne kuhanja. 

Mi im želimo puno uspjeha, a vama, ukoliko ste gladni, preporučamo posjetiti Njam Njam