Pretraga

Njemačka i Austrija nude poslove na hrvatskoj burzi

A- A+

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje trenutno možete pronaći oglase za radna mjesta u Njemačkoj i u Austriji. Dakle tu se radi o poslovima koje hrvatska podružnica EURES-a (mreža javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske, kojom koordinira Europska komisija) dogovara s podružnicama drugih zemalja. Tako se trenutno u Njemačkoj traže medicinske sestre i tehničari, kuhari, IT-evci, a u Austriji visokokvalificirani djelatnici u sektoru industrije. U pokrajini Tirol traže se kvalificirani konobari i kuhari.

Uz one u Hrvatskoj, na HZZ-u trenutno možete pronaći i neke oglase za poslove u Njemačkoj i Austriji. Traže se medicinske sestre i tehničari te IT-evci (Njemačka) , a visokokvalificirani djelatnici u sektoru industrije (Austrija), s tim da u pokrajini Tirol postoji potreba za kvalificiranim kuharima i konobarima.

Izdvojeni članak

Provjerite koja su zanimanja trenutno najtraženija u Hrvatskoj

Razgovor za posao putem video poziva

Treba naglasiti da je posrednik pri ovom inozemnom zapošljavanju EURES, odnosno mreža javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske, kojom koordinira Europska komisija tako da se radi o pouzdanim oglasima i poslodavcima.

Medicinskom osoblju se nudi posao u bolnicama i domovima za starije i nemoćne diljem Njemačke.

Natječaj je otvoren do 15. listopada, a razgovor će s kandidatima obaviti službenici Savezne agencije za rad/EURES-a Njemačke putem video poziva ili telefonskog poziva.

Izdvojeni članak

Najbolji poslovi za ljude u 20-ima

Austrijanci traže od obrtnika do visokoobrazovane radne snage

Kada je riječ o Austriji traže se kuhari i konobari za rad u restoranima i hotelima Tirola. Uz njih traže se i visokokvalificirani djelatnici iz sektora industrije. Stignete se i za ove poslove prijaviti budući da natječaji traju do 30. rujna.

Embedded softver developeri, kao i programeri, elektrotehničari, inženjeri mehatronike, mogu se do istog datuma prijaviti na oglase za rad u Njemačkoj.

Više o natječajima pogledajte na ovom linku.