Pretraga

Nova hrvatska Miss Universe 24-godišnja studentica iz Zagreba

A- A+

U Opatiji je sinoć izabrana Miss Universe za 2014. godinu. Riječ je o 24-godišnjoj Zagrepčanki Ivani Mišuri, dok su prva pratilja Meri Benčić (25) s otoka Brača, a druga pratilja Splićanka Andrea Generalić. Lijepa Ivana studira ekonomiju poduzetništva na VERN-u, s kojeg je na trećoj godini otišla na ERASMUS-ovu razmjenu u španjolsku Huelvu. Pobijedila je u konkurenciji 20 djevojaka iz cijele Hrvatske.

Foto: Facebook

U opatijskoj dvorani Marino Cvetković sinoć je održan izbor za Miss Universe Hrvatske 2014. Najljepšom je proglašena 24-godišnja studentica iz Zagreba Ivana Mišura. Prva pratilja je Bračanka Meri Benčić (25), a druga Splićanka Andrea Generalić. Tako je nakon nekoliko godina odabira jako mladih cura, ove godine Miss Universe ipak ozbiljnija 24-godišnjakinja.

Izdvojeni članak

Miss Universe: Venezuelanka po sedmi put najljepša

Krunu je preuzela od prošlogodišnje pobjednice, Riječanke Melite Fabečić. Ove godine se u finalu našlo 20 djevojaka iz svih krajeva Hrvatske.

Ivana Mišura inače je studentica ekonomije poduzetništva na VERN-u, a prošle godine se otisnula i na ERASMUS-ovu razmjenu, otišavši na studij u španjolsku Huelvu.

Lentom su se na ovogodišnjem izboru još okitile i 22-godišnja Anđela Marijanović, kojoj je pripala titula Miss simpatičnosti, dok je Mateja Hunjed (18) odabrana kao Miss fotogeničnosti.

Inače Miss Universe je jedan od najdugovječnijih izbora ljepote, budući da se održava od davne 1952. Prošle je godine pobijedila po sedmi put Venezuelanka, a najviše puta su Miss Universe bile predstavnice Sjedinjenih Američkih Država, čak osam.

Hrvatska svoje predstavnice šalje od 1997., a najbolje su se do sada plasirale Sarah Ćosić 2009., kada je bila u svjetskih top 15, te Elizabeta Burg 2012. u top 16. Ivana Mišura je peta Zagrepčanka, koja je u ovih 18. godina izabrana hrvatskom Miss Universe.