Pretraga

Miss Universe: Venezuelanka po sedmi put najljepša

A- A+

Nova Miss Universe je prekrasna 25-godišnja Venecuelanka Gabriela Isner. Sinoć se u Moskvi na ovom izboru ljepote natjecalo 85 djevojaka, među kojima i naša Melita Fabečić. Ona nije uspjela ući među top 10. Prva pratilja bila je Španjolka Patricia Yurena Rodriguez, a lenta za drugu pratilju, otišla je također u Južnu Ameriku. Naime njome se okitila miss Ekvadora Constanza Baez.

Venecuela ima ponovno najljepšu djevojku svijeta. Na sinoćnjem izboru Miss Universe koji je održan u Moskvi, titulu najljepše ponijela je Venecuelanka Gabriela Isner. Naša predstavnica Melita Fabečić nije se uspjela ‘ugurati’ među najljepših 10, u konkurenciji 85 djevojaka iz cijelog svijeta.

Izdvojeni članak

Izabrana Miss svijeta, saznajte kako se plasirala naša Riječanka

Uz Gabrielu, izabrane su još četiri pratilje, a treba naglasiti da je među ovih pet najljepših djevojaka, čak tri s južnoameričkog kontinenta. Prva pratilja bila je Španjolka Patricia Yurena Rodriguez, druga Miss Ekvadora Constanza Baez. Filipinka Ariella Arida ponijela je lentu kao treća pratilja, a Miss Brazila Jakelyne Oliviera kao četvrta.

Venecuelanke kroz povijest ostavljaju bez daha svojom ljepotom

Postoje mnogobrojni izbori ljepote, a svojom tradicijom i opsegom, kao dva najznačajnija, još uvijek se ističu Miss World te Miss Universe. Prva misica svijeta, bila je Kicki Håkansson iz Švedske, davne 1951. godine. Samo godinu poslije, održan je prvi izbor Miss Universe, a prva pobjednica je bila Finkinja Armi Kuusela.

Netom izabrana Miss Universe Gabriela Isner, dolazi iz zemlje, koja je kroz povijest ostvarila velike uspjehe na ovim natjecanjima. Naime od 1951. godine, otkada se održava Miss World, šest djevojaka iz Venecuele se okitilo titulom najljepše. U izboru Miss Universe su Venecuelanke za nijansu i uspješnije te je Gabriela već sedma djevojka iz ove zemlje, koja je ponijela lentu najljepše.

Izdvojeni članak

Scarlett Johannson ponovno najseksipilnija žena na svijetu

U čemu je tajna otkriva student zagrebačkog RGN-a, koji dolazi iz Venecuele

Povodom još jednog uspjeha Venecuele na izborima ljepote, pitali smo studenta prve godine na zagrebačkom RGN-a, koji dolazi iz ove egzotične zemlje, ima li Venecuela neki tajni recept za stalne uspjehe na natjecanjima ljepote.

– Kod nas su lijepe žene, ali ne sve toliko. Ove koje idu na izbore, velikom većinom imaju europske korijene, dakle nisu autohtone djevojke iz Venezuele. Kod nas su ovakva natjecanja unosan biznis, zato toliko pobjeđujemo, rekao nam je 19-godišnji Daniel Ferrer.

U Venecueli postoji veliki trend obavljanja plastičnih operacija među jedva punoljetnim djevojkama.

– Na izbore ljepote ne idu prirodne žene iz moje zemlje, tako da kod nas sve cure žele postati miss pa svaka želi napraviti neke operacije.

Stvarno, kod nas postoji i firma koja se zove Miss Venezuela, a direktor joj se zove Osmel Sousa. On je jako poznat u Americi zbog upravljanja izborima ljepote, detaljno nam pojašnjava Daniel.

I uistinu. Osmel Souza, kojeg se predstavlja i kao ‘poduzetnika za ljepotu’ davne je 1969. godine pristupio venecuelanskom Odboru za ljepotu (Venezuelan Committee of Beauty) te od tada ima svoje prste u odabiru djevojaka za četiri svjetska izbora ljepote, uključujući i ova dva spomenuta i najeminentnija.