Pretraga

Novi zakon za maloljetnike: Bez roditeljske dozvole neće moći pristupiti društvenim mrežama

A- A+

Ako se zakon o roditeljskoj kontroli za maloljetnike u Australiji prihvati, tvrtke koje imaju društvene mreže mogle bi platiti kaznu ako se ne budu pridržavali te odredbe. Osim društvenih mreža poput Instagrama i Facebooka, maloljetnici neće moći pristupiti niti aplikacijama za upoznavanje bez prethodne dozvole roditelja.

Foto: Pexels

Maloljetnicima u Australiji uskoro bi roditelji mogli kontrolirati što rade na društvenim mrežama. Kako piše CNN, mogao bi se uvesti zakon koji bi ograničio korištenje društvenih mreža poput Facebooka i Instagrama za maloljetnike.

Ako će osobe mlađe od 16 godina htjeti napraviti profil, najprije će morati tražiti dopuštenje roditelja, prenosi CNN. Isto tako, CNN navodi kako se planiraju i kažnjavati kompanije koje se te odredbe ne budu pridržavale.

Izdvojeni članak

Vrijeme je za predah: Donosimo par savjeta kako ‘zdravije’ korisiti društvene mreže

Osim Facebooka i Instagrama, maloljetnici bez roditeljske dozvole neće moći pristupiti niti aplikacijama za upoznavanje, kao ni Redditu gdje Australija planira uvesti mehanizme koje bi utvrdile točnu dob korisnika.

Facebook je u priopćenju naveo da tvrtka pregledava predloženi zakon i razumije važnost donošenja ovakvog oblika zakona u Australiji, piše CNN. Posebice jer je posljednje istraživanje pokazalo, kako prenosi CNN, da sve više djece mlađih od 10 godina redovito koristi društvene mreže.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap